Nederlandse versie Flipboard verschijnt (foto's)

Door: henk-jan-buist | 22 juni 2012 16:54

Nieuws

Flipboard, de populaire app die zich als 'sociaal tijdschrift' profileert, is sinds vandaag ook in het Nederlands verkrijgbaar. De nieuwe versie is te downloaden voor de iPhone en Android-toestellen.

De nieuws-app Flipboard voegt in de update Nederlandse bronnen en een Nederlandstalige interface toe. Standaardsites zijn in de nieuwe versie bronnen als ncr.next, nu.nl en De Volkskrant. Gebruikers voegen hun eigen sociale feeds toe aan Flipboard, waardoor nieuws op de persoonlijke voorkeur wordt afgestemd.

Sociaal tijdschrift

Flipboard presenteert in het sociale deel direct de informatie die mensen linken op sociale netwerken als LinkedIn en Facebook, met daaronder een vermelding naar degene die de link plaatste. Ook Google+ en YouTube worden volgens de ontwikkelaar binnenkort toegevoegd aan de app.

Het sociale tijdschrift moet het vooral hebben van de gelikte interface. Het design van de app is minimalistisch met geanimeerde effecten bij het bladeren tussen verschillende artikelen. Verder presenteert Flipboard gevonden afbeeldingen bij iedere artikelkop, zodat beeld een belangrijke rol speelt in de app.

0 Reactie(s) op: Nederlandse versie Flipboard verschijnt (foto's)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.