Mozilla showt prototype-browser voor iPad (video)

Door: monique-brandalise | 18 juni 2012 17:07

Video

Mozilla wil met een geheel nieuwe browser voor de iPad terug naar de basis. Na een eerdere browser voor Android werkt de Firefox-maker nu aan Junior voor iOS.

De geshowde Junior-browser is nog geen definitieve versie en het is nog niet bekend wanneer het op de markt komt. Een eerste prototype is al gepresenteerd door designers Alex Limi en Trond Werner Hansen. “We hebben eruit gegooid wat niet nodig was ", aldus Limi. Tabbladen en de adresbalk zijn niet zichtbaar maar oproepbaar door een druk op een van de twee aanwezige knoppen aan de beide kanten van het scherm. De knoppen zitten op duimhoogte wanneer je het scherm met beide handen vast houdt.

Tweeduims bediening

Met behulp van deze twee knoppen kunnen meerdere functies worden bediend. De linkerknop is de 'terug' optie maar ook herladen en vooruit. De rechterknop heeft meer mogelijkheden. Na een druk op de rechterknop, worden aan de bovenzijde van het scherm recent bezochte pagina's getoond. Daaronder de URL/search bar en een uitgeklapt toetsenbord. Meer functies toevoegen is mogelijk en het ontwikkelteam van Mozilla bekijkt nog welke.

Ieder zijn eigen scherm

Daarnaast is Junior ontworpen voor gebruik door meerdere gebruikers tegelijk: de browser geeft de mogelijkheid van verschillende, gescheiden accounts. Mozilla Junior speelt in op het feit dat de iPad regelmatig tussen familieleden of vrienden gedeeld wordt. De favorieten en geschiedenis worden niet meer gedeeld. Meer privacy dus bij het browsen. Mozilla´s onthulling van Junior is opgepikt door techblog The Verge.

Mozilla-ontwikkelaars showen het prototype van Junior, de browser voor de iPad:

[youtube]q5HPjhZeLYE[/youtube]

0 Reactie(s) op: Mozilla showt prototype-browser voor iPad (video)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.