Motorola start patentzaak om iPhone 4S

Door: loek-essers | 26 januari 2012 10:34

iPad

Motorola start een nieuwe rechtszaak tegen Apple, het bedrijf zou inbreuk maken op patenten. Het gaat om de iPhone 4S en iCloud.

De zaak wordt in de VS gevoerd en gaat om patenten die ook in 2010 bij dezelfde rechtbank in Florida door Motorola tegen Apple zijn ingezet. Motorola trachtte later de iPhone 4S en iCloud aan de rechtszaak toe te voegen, maar de rechter stond dat niet toe omdat het juridische proces al te ver was gevorderd. Daarom kiest Motorola nu voor een nieuwe zaak.

Mobiele patenten

Apple zou met de iPhone 4S zes mobiele patenten van Motorola schenden. Het gaat onder andere om een patent op een verborgen externe antenne en "apparatuur voor het regelen van het gebruik van software toegevoegd aan een draagbaar communicatie-apparaat ". Daarnaast zou iCloud inbreuk maken op vier patenten.

De zaak werd aangespannen nadat Motorola, dat bezig is met de overname door Google van de mobiele tak van het bedrijf, toestemming gaf. In de contracten voor de geplande overname staat dat Motorola geen patentzaken mag aanspannen zonder Google´s goedkeuring, bericht PC World.

0 Reactie(s) op: Motorola start patentzaak om iPhone 4S

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.