Microsoft-tool beheert Android, iPads en iPhones

Door: tonie-van-ringelestijn | 24 maart 2011 13:27

iPad

Microsoft komt met een beheertool voor apparaten met iOS, Symbian, Android en Windows Phone 7, zodat medewerkers eigen apparaten kunnen gebruiken.

Microsoft heeft deze week tijdens de Microsoft Management Summit een beta-versie van System Center Configuration Manager 2012 (SCCM) uitgebracht. De tool geeft it-afdelingen nu ook beheerfuncties op iPads, iPhones en toestellen met Symbian, Android en Windows Phone 7. De vorige versie, SCCM 2007, bood alleen management van Windows Mobile-apparaten.

Eigen apparaten gebruiken

SCCM 2012 speelt volgens Microsoft in op de trend van 'consumerization' binnen de IT. "De grenzen tussen werk en privé vervagen steeds meer. Medewerkers verwachten betrouwbare, consistente toegang tot bedrijfsdiensten overal waar ze zijn en op elk apparaat dat ze zelf gebruiken." De ondersteunde toestellen kunnen verbinden via Exchange ActiveSync.

Zdnet meldt dat Microsoft SCCM ziet als de opvolger van de System Center Mobile Device Manager, al komen de functionaliteiten van beide tools niet helemaal overeen.

Windows-tablets

Volgens Microsoft-watcher Mary Jo Foley van Zdnet ondergraaft Microsoft met de nieuwe tool zijn eigen argument dat tablets met Windows beter zijn voor intern gebruik binnen organisaties omdat it-managers niet zo makkelijk iPads zouden kunnen beheren. "Als Microsoft it-beheer van iPads een verkoopargument maakt, neemt het bedrijf dan niet een van de vermeende voordelen van Windows-tablets weg?"

0 Reactie(s) op: Microsoft-tool beheert Android, iPads en iPhones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.