Microsoft speelt vals met Windows Phone-wedstrijd

Door: andreas-udo-de-haes | 27 maart 2012 12:21

Nieuws

Microsoft organiseert een wedstrijd tegen iPhone en Android om Windows Phone te promoten, maar gaat nu door het stof omdat het weigerde een winnaar met Android zijn prijs uit te reiken.

De Microsoft-campagne om Windows Phone te promoten als sneller en intuïtiever dan iPhone of Android heeft een deuk opgelopen. Niet alleen werd een Windows Phone verslagen door een Galaxy Nexus, maar de officiële Microsoft Store weigerde de winnaar ook nog zijn prijs. Alleen onder publieke druk is het concern alsnog gezwicht en biedt het zijn excuses en de prijs aan.

Smoked by Windows Phone

In verschillende Microsoft Stores in de VS kunnen gebruikers van concurrerende smartphones het opnemen tegen Windows Phone, als onderdeel van de campagne 'Smoked by Windows Phone'. Als de bezoeker sneller is, dan wint hij of zij een Windows Phone én een laptop. En als hij of zij verliest, kan de smartphone worden ingeruild tegen een Windows Phone.

De wedstrijd draait er steeds om wie het snelste bepaalde functies kan tonen of activeren, zoals 'het tonen van het actuele weer in twee verschillende steden op het homescreen'. En dat kon Sahas Katta met zijn Galaxy Nexus sneller dan de winkelbediende met zijn Windows Phone. Katta had al twee weerwidgets op het scherm en had ook het ontgrendelscherm gedeactiveerd, waardoor hij met één druk op de homeknop klaar was.

Slecht verliezer

Maar de bediende in de Microsoft Store toonde zich een slecht verliezer en weigerde Katta zijn prijs. Tenminste, totdat het verhaal de ronde deed op internet, en de PR van Microsoft aan de bak moest met excuses en Katta alsnog zijn smartphone en laptop kreeg. Als trap na belooft Katta de gadgets meteen weer te verkopen, de opbrengst gaat naar een goed doel.

0 Reactie(s) op: Microsoft speelt vals met Windows Phone-wedstrijd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.