Microsoft: Apple-update maakt oude iPhones traag

Door: tonie-van-ringelestijn | 05 maart 2012 09:14

Nieuws

Apple brengt bewust software-updates uit die op oudere iPhones trager werken, claimt de Microsoft-manager die gaat over Windows Phone.

Apple zou bewust software-updates uitbrengen die op oudere generaties van de iPhone trager draaien, beweert Terry Myerson, Microsofts hoofd van Windows Phone volgens de site Business Insider. Daarmee zou Apple bezitters van oudere iPhones willen stimuleren om een nieuw model te kopen, zei Myerson afgelopen week tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

De iPhone 5-update is volgens Myerson op de iPhone 3GS niet vooruit te branden. "Je kunt het installeren maar het is niet erg bruikbaar." Volgens de Microsoft-man heeft Apple dit bewust gedaan om bezitters van dat toestel over te halen een iPhone 4S te kopen. Hij sprak van 'een geweldige tool voor hardware-verkoop'.

Ook kritisch over Aandroid

Myerson uitte ook kritiek op Google's Android dat volgens hem te weinig updates krijgt, waardoor er veel bugs in de toestellen blijven zitten. "Dat is wat we statistisch kunnen vaststellen", aldus Meyerson. Hij nam in december het roer bij Windows Phone over van Andy Lees.

Windows Phone 8

Eind januari lekte uit dat Microsofts volgende mobiele platform gebaseerd zou zijn op dezelfde onderliggende technologie als Windows 8 in tegenstelling tot de Windows CE-kernel in het huidige Windows Phone 7. De volgende Windows Phone-editie zou daardoor niet werken op bestaande Windows Phone.

Myerson beloofde in Barcelona dat de meeste recente Windows Phone-apps op de volgende versie zouden werken zonder extra werk voor de ontwikkelaars. Daarmee suggereert hij volgens Business Insider dat Windows Phone 8, of hoe het nieuwe systeem uiteindelijk ook zal heten, een vorm van virtualisatie of emulatie zou toepassen.

0 Reactie(s) op: Microsoft: Apple-update maakt oude iPhones traag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.