Mercedes laat bestuurder navigeren met Google Glass

Door: Elmar Rekers | 16 augustus 2013 09:02

iPad

Mercedes werkt aan een Google Glass-app die bestuurders onder meer kunnen gebruiken als navigatiesysteem. Dat bevestigt Johan Jungwirth, hoofd onderzoeksdivisie bij Mercedes, in een interview met Wired.

Volgens Jungwirth zal de app de gebruiker niet alleen naar de plaats van bestemming leiden, ook daarna functioneert de app als wegwijzer. De topman geeft als voorbeeld de reis naar een restaurant, waarbij de Google Glass-drager niet alleen naar het dichtstbijzijnde parkeerterrein wordt geleid, ook na het uitstappen gaat de navigatie verder tot aan de deur van het restaurant. "Door to door-navigatie" noemt Mercedes dat.

iPhone en Android

Om dit mogelijk te maken dient de app wel gekoppeld te worden aan een iPhone. De Apple-telefoon moet op zijn beurt weer verbinding maken met de Mercedes. Zodra de iPhone (op de plaats van bestemming) wordt losgekoppeld van de auto, weet de Glass-app dat hij moet overschakelen op voetgangers-navigatie.

Jungwirth claimt dat Mercedes al ruim een half jaar aan de app knutselt en hiervoor regelmatig gesprekken voert met Google. Een samenwerking met Android-smartphones is er nog niet, maar Mercedes belooft dat dit wel het geval zal zijn als Glass volgend jaar gelanceerd wordt.

Connected auto's

Steeds meer autofabrikanten werken aan een diepe integratie van apps, smartphones en andere 'connected' diensten en gadgets. Naast Mercedes, BMW en Tesla wagen ook steeds meer betaalbare merken zich aan deze digitale snufjes. Uiteraard zullen we hier op ComputerTotaal.nl ook de nodige aandacht aan besteden deze technologieën voor meer mensen beschikbaar komen.

0 Reactie(s) op: Mercedes laat bestuurder navigeren met Google Glass

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.