Maak een professioneel cv in Word op je iPad

Door: Martin Gijzemijter | 26 april 2016 10:49

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Een cv maken is niet iets waar de meeste mensen naar uitkijken, simpelweg omdat het een verplicht nummertje is om in aanmerking te komen voor die ene baan. Dan is het fijn om te weten dat je dat tegenwoordig op de bank kunt doen, met de gratis Word-app, met je iPad op schoot.

Het fijne van de apps die Microsoft voor de iPad heeft gemaakt is dat ze, hoewel ze specifiek zijn ontworpen voor de tablet, toch precies hetzelfde aanvoelen als de gelijknamige programma's voor je computer. Dat is fijn, want dan hoef je er niet helemaal opnieuw mee te leren werken. Immers, een mooi cv maken is al moeilijk genoeg. In dit artikel leren we je hoe je met behulp van Word en je iPad een prachtig cv in elkaar kunt draaien. Al moet je de inhoud natuurlijk wel zelf bij elkaar gewerkt hebben. Lees ook: Microsoft Office voor iPad - Echte productiviteit op je tablet.

Microsoft Word ****

Prijs: Gratis

Omvang: 248 MB

1 Nieuw of template

Je hoeft een cv niet helemaal zelf te ontwerpen. Nu is onze ervaring dat de iPad-versie van Word niet echt een aantrekkelijk cv-sjabloon biedt. De desktopversie wel, en die kun je natuurlijk opslaan in OneDrive en verder bewerken op je iPad. Dat kan, maar wij bouwen in deze workshop een cv van de grond af aan op, omdat je zo het beste met Word leert werken.

Je kunt een cv als template nemen, maar van zelf bouwen leer je veel meer.

2 Abonnement

De iPad-versie van Word is sinds enige tijd een stuk aantrekkelijker geworden. Want waar je voorheen zonder Office 365-abonnement alleen maar documenten kon bekijken, is het sinds eind vorig jaar mogelijk om vrijwel álle functies in Word te gebruiken zonder abonnement. Uiteraard is er wel een verschil met de betaalde versie, maar dit heeft alleen betrekking op geavanceerde functies zoals wijzigingen bijhouden, geavanceerde tabellen enzovoort. Alles wat we bespreken in deze workshop kun je zonder problemen uitvoeren wanneer je geen Office 365-abonnement hebt.

Voor Word heb je wel een Microsoft-account nodig, maar geen Office 365-abonnement.

3 Nieuw document

Om te beginnen met je cv start je Word op je iPad, log je in met je Microsoft-account en druk je op Leeg document. Handig is om nu alvast een lettertype en lettergrootte te selecteren waarin je je cv wilt maken, dat scheelt je later weer aanpassen. Overigens is later aanpassen natuurlijk wel altijd mogelijk, zie ook stap 8.

Kies na het maken van je document alvast het lettertype en de lettergrootte die je wilt.

4 Titel

Je kunt natuurlijk gewoon heel groot Curriculum Vitae boven je document zetten, maar het kan creatiever. Zo kun je bijvoorbeeld drukken op Invoegen / Vorm om een gekleurd vlak in te voegen aan de linkerrand van je pagina (druk wel even op Vorm / Tekstterugloop en kies voor Achter tekst, zodat je je niet aan de marges van het document hoeft te houden). Typ in deze balk met een groot formaat lettertype Curriculum Vitae en druk op Indeling / Tekstrichting om de tekst van boven naar beneden te laten lopen.

Je kunt de titel saai bovenaan zetten, maar je kunt er ook creatief mee doen.

5 Foto

Of het nu wel of niet slim is om een pasfoto in je cv te gebruiken, daar gaan wij natuurlijk niet over. Wat we je wél kunnen vertellen is hoe je een foto toevoegt als je besluit dat je cv er eentje nodig heeft. Plaats je 'cursor' op de plek waar je de pasfoto wilt invoegen en druk vervolgens op Invoegen / Afbeeldingen. Word vraagt dan om toegang tot je foto's. Sleep de foto naar het juiste formaat door de hoeken van de afbeelding te verslepen.

6 Persoonsgegevens (uitlijnen)

Nu is het zaak om wat persoonsgegevens toe te voegen aan je cv. Echter, wanneer je gaat typen, zul je zien dat de tekst onder de foto terechtkomt die je zojuist hebt geplaatst. Om dit te veranderen druk je op de foto en vervolgens op het tabblad Afbeelding / Tekstterugloop. Wanneer je nu kiest voor Vierkant, zal de tekst links en rechts naast je afbeelding getoond worden. Omdat onze afbeelding al helemaal links staat, wordt de tekst automatisch alleen rechts van de afbeelding getoond.

Zorg wel voor de juiste tekstomloop, zodat je tekst netjes uitlijnt naast je foto.

2 Reactie(s) op: Maak een professioneel cv in Word op je iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 mei 2016 11:38 Anoniem
  Mooi artikel maar ik heb geen Ipad, wel een android tablet of geldt het zoals gewoonlijk bij jullie alleen voor een Ipad
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 mei 2016 11:38 Anoniem
  Mooi artikel maar ik heb geen Ipad, wel een android tablet of geldt het zoals gewoonlijk bij jullie alleen voor een Ipad
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.