Lokale politici massaal aan de iPad

Door: rene-schoemaker | 20 juli 2011 12:20

Nieuws

Een derde van alle lokale politici werkt met de iPad in plaats van met dikke pakken raadsstukken van papier. Zowel raadsleden als wethouders beschikken over een tablet. Ambtenaren blijven achter.

In meer dan 40 procent van de Nederlandse gemeenten wordt geheel of gedeeltelijk papierloos gewerkt, blijkt uit een peiling van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Van de gemeenteraadsleden beschikt 34 procent over een tablet, veelal de iPad. Bij de wethouders 35 procent.

De ambtenaren blijken echter nog het meest gehecht aan de dikke stapels papieren dossiers. Zo'n 17 procent van de ambtenaren beschikt over een iPad, waarbij natuurlijk moet worden aangetekend dat een groot deel van het ambtenarenkorps in de buitendienst werkt.

Niet iedereen is tevreden

Raadsleden die het nu nog moeten doen met notebooks, denkt het overgrote deel dat zij na de komende verkiezingen wel een iPad krijgen. Overigens is niet iedereen blij met het papierloos werken. Een krappe meerderheid van 51 procent is wel tevreden, 5 procent vindt het helemaal niets. De rest zegt maar matig tevreden te zijn. Overigens heeft ook de eReader zijn intrede gemaakt in gemeenteland, maar slechts mondjesmaat (6 procent).

De VNG heeft ook gekeken naar het printgedrag van de ambtenaren en politici. Daar valt wel op dat van degenen die zeggen dat ze papierloos werken, nog steeds 33 procent hetzelfde printgedrag vertoont of zelfs meer printen. De VNG geeft voor die discrepantie geen verklaring.

0 Reactie(s) op: Lokale politici massaal aan de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.