KORT: Yahoo wil geen BlackBerry's uitdelen

Door: Redactie Computer!Totaal | 17 september 2012 14:01

Nieuws

In het kort: Geen gratis Blackberry voor Yahoo-medewerkers, het einde voor Photoshop op Windows XP is in zicht en nog meer landen waar Google de omstreden anti-moslimvideo blokkeert.

Medewerkers Yahoo kunnen geen BlackBerry's kiezen

De pas in dienst getreden CEO Marissa Mayer biedt iedere Yahoo-werknemer een nieuwe volledig betaalde smartphone aan. Volgens Business Insider mogen zij daarbij echter geen BlackBerry kiezen. Volgens een uitgelekte memo is het de bedoeling dat medewerkers van Yahoo dezelfde apparaten als de gebruikers van Yahoo gebruiken.

Yahoo stopt zelf zijn volledige IT-ondersteuning voor BlackBerry-smartphones. De werknemers van Yahoo hebben desondanks genoeg keuze voor een nieuwe telefoon. Via het zogeheten 'Yahoo! Smart Phones, Smart Fun!' programma kunnen zij kiezen tussen de Samsung Galaxy SIII, HTC One X, HTC EVO 4G LTE, Nokia Lumia, alsmede de vorige week gepresenteerde iPhone 5.

Adobe kondigt afscheid van Photoshop op Windows XP aan

Adobe laat weten dat Photoshop CS6 (13.0) de laatste grote versie is met ondersteuning voor Windows XP. Ook gelden updates voor Adobe's cloudplatform Creative Cloud niet langer voor XP-gebruikers. In een blogpost moedigt het Photoshop-team al zijn klanten aan om afscheid te nemen van Windows XP.

Omdat ook Windows Vista geen support voor CS6 heeft, moeten gebruikers binnenkort overstappen naar Windows 7 of vanaf volgende maand Windows 8. Volgens Adobe toont CS6 al aan dat een modern OS, videokaart/GPU en grafische drivers leidt tot verbeteringen in de functies 3D, Blur Gallery en Lightning Effects die niet beschikbaar zijn op XP.

Google blokkeert anti-moslimvideo in Indonesië, India en Maleisië

De lijst van landen waar Google de omstreden anti-moslimvideo op YouTube zelf censureert, blijft groeien. Nadat eind vorige week Indonesië was toegevoegd, is de video inmiddels ook in India en Maleisië geblokkeerd. Een YouTube-woordvoerder heeft tegenover persbureau AFP gezegd dat in landen waar de video als illegaal wordt beschouwd, er per geval wordt bekeken of deze moet worden verwijderd. In overig landen blijft de video te zien.

Het beeldmateriaal rond amateurfilm 'Innocence of Muslims' zorgt al dagen voor een golf aan protesten in met name de Arabische wereld, waarbij vorige week in Libië de Amerikaanse ambassadeur en drie van zijn medewerkers om het leven zijn gebracht. In de film worden de Islam en profeet Mohammed als haatdragend, leugenachtig en hypocriet neergezet.

0 Reactie(s) op: KORT: Yahoo wil geen BlackBerry's uitdelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.