iPhone verliest marktaandeel in Europa

Door: andreas-udo-de-haes | 23 december 2011 10:56

Nieuws

In Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië is het marktaandeel van Apple's iPhone het afgelopen jaar gedaald. In de VS en Groot-Brittannië wint Apple's smartphone wel terrein.

Het marktaandeel van de iPhone is het afgelopen jaar behoorlijk gedaald in een aantal belangrijke Europese markten. In Duitsland had de iPhone vorig jaar 27 procent van de smartphonemarkt, nu 22 procent. In Frankrijk is het marktaandeel zelfs gedaald van 29 naar 20 procent, blijkt uit cijfers van marktvorser Kantar Worldpanel ComTech. Ook in Italië en Spanje is een vergelijkbare trend te zien.

De sterke opkomst van smartphones met Android is debet aan deze ontwikkeling. “In Duitsland bijvoorbeeld haalde Android 61 procent van alle smartphoneverkopen in de laatste 12 weken, en is de Samsung Galaxy S II het bestverkochte toestel," aldus Dominic Sunnebo van Kantar Worldpanel ComTech.

Op thuismarkt VS wel groei

In de VS, Groot-Brittannië en Australië vlogen de iPhones de afgelopen maanden wel uit de schappen. In de VS steeg het aandeel van de iPhone op de smartphonemarkt van 25 procent in november 2010 tot 36 procent de afgelopen maand.

De smartphonemarkt als geheel groeide het afgelopen jaar als kool. Dit betekent dat als men de gehele markt voor mobiele telefoons beschouwt, het aandeel van Apple's iPhone wel bijna overal stijgt, constateert het onderzoeksbureau, dat geen cijfers over Nederland heeft.

0 Reactie(s) op: iPhone verliest marktaandeel in Europa

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.