iPhone & iPad app: Wachtwoorden en codes veilig bewaren

Door: menno-van-bohemen | 14 maart 2012 08:59

Nieuws

Nu we steeds meer zaken online regelen, krijg je steeds meer wachtwoorden en pincode's om te onthouden. Nu kun je natuurlijk overal hetzelfde wachtwoord gebruiken, maar dat is vanuit veiligheids-oogpunt niet echt aan te raden. Gelukkig zijn er apps die je helpen om je wachtwoorden op een veilige manier op te slaan. Flexafe is er zo een.

In Flexafe kun je meerdere digitale kluizen aanmaken. Ideaal voor meerdere gebruikers op bijvoorbeeld een iPad. Binnen een kluis kun je allerlei naast je wachtwoorden, pincodes en creditcard nummers nog veel meer opslaan. Zo kun je verjaardagen, softwarelicenties en boodschappenlijstjes opslaan, maar ook info over je favoriete restaurant. Wat hiervan het nut is, is niet helemaal duidelijk.

Je gegevens kun je versleuteld opslaan in je Dropbox-account. Zo kun je gemakkelijk op meerdere apparaten bij je gegevens. De bediening in de app is vrij eenvoudig en de interface werkt prettig.

Kortom

Flexafe is erg handig om alle belangrijke wachtwoorden, pincodes, licenties en veel meer in op te slaan. Je gegevens worden versleuteld opgeslagen in je Dropbox-account, waardoor je op zowel de iPhone en iPad bij je gegevens kunt. Vergeet niet het hoofdwachtwoord van de app, want dan is de app, ironisch genoeg, waardeloos.

Beoordeling 8/10

Bekijk Flexafe verder in iTunes (iPhone & iPad)

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Wachtwoorden en codes veilig bewaren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.