iPhone & iPad app: Statistieken over jouw buurt en de rest van Nederland

Door: ringo-van-dorst | 15 februari 2012 09:03

Nieuws

Je hebt misschien het idee dat je je woonomgeving aardig kent, maar je komt er pas achter wat je allemaal niet van je buurt weet tot je kennis hebt gemaakt met Spotzi-Buurt.

Deze app biedt je een veelheid aan informatie in verschillende categorieën over je buurt, maar ook op grotere schaal over de gemeente of regio. Dit doet de app door een kaart van Nederland te laten zien en hieroverheen het gewenste thema te tekenen. Sommige thema's, zoals meeste stemmen bij laatste verkiezingen, is het beste te bekijken op provincie- of landniveau, terwijl bijvoorbeeld de bouwjaren van huizen pas op straatniveau zichtbaar worden. Voorbeelden van populaire thema's zijn Huishouden, AOW, Bouwjaar, Fijnstof, Geluidshinder, Overstromingsdiepten, Risicogebieden en Basisscholen.

Enkele thema's lijken geen vorm van informatie te tonen, mogelijk omdat de informatie (tijdelijk) niet beschikbaar is. Andere thema's zijn slecht leesbaar, op welk niveau je ook inzoomt. Een voorbeeld hiervan is het thema Rijksmonumenten. Het is jammer dat de kwaliteit van de verschillende thema's daarmee niet gelijk is. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de verschillende informatiebronnen waar de weergaves van Spotzi Buurt op zijn berust.

Ook de algemene indruk van de kaarten is, met name op de grote schaal, aan de groffe kant. Kleinere plaatsen worden bijvoorbeeld pas zichbaar op het moment dat je behoorlijk ver bent ingezoomd.

Kortom

Spotzi Buurt geeft je veel informatie over je buurt waar je anders niet zo gemakkelijk achter zou zijn gekomen. Er zitten nog wat ruwe kantjes aan en daarmee verbeterpunten, maar de algemene indruk van de presentatie van de informatie en de kwaliteit daarvan is goed. Niet voor niets heeft de app daarom de aanmoedigingsprijs gewonnen in de wedstrijd AppsVoorNederland.

Beoordeling 8/10

Bekijk Spotzi-Buurt verder in iTunes (iPhone & iPad)

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl.

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Statistieken over jouw buurt en de rest van Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.