iPhone & iPad app: Helemaal naar eigen wens aan te passen krant

Door: menno-van-bohemen | 18 februari 2012 09:12

Nieuws

Ik heb de gewoonte om de gratis kranten in het openbaar vervoer van achter naar voor te lezen. Eerst even het sportnieuws checken op de laatste pagina's en dan de horoscoop middenin de krant. Pas als ik nog tijd over heb, dan neem ik het belangrijke wereldnieuws op de eerste pagina's nog even door. Iedereen zal zo zijn eigen volgorde hebben om de krant door te spitten. De een is razend benieuwd naar de column van zijn favoriete BN-er, terwijl de ander geïnteresseerd is in de ingezonden brieven van lezers.

De Pers, een van de drie gratis kranten die je in het openbaar vervoer tegen komt, snapt dat iedere lezer anders is. In hun app kun je namelijk je eigen krant samenstellen. Door bepaalde 'streams' te kiezen, bepaal je zelf wat er allemaal in jouw krant staat.

De streams die je kunt kiezen zijn heel divers. Wanneer je een nieuwe stream toevoegt, dan kun je kiezen uit aanbevolen streams, maar het is ook mogelijk om een eigen stream te creëren. Zo kun je kiezen voor bepaalde nieuws-categorieën als economie, wetenschap en sport, maar ook voor alle artikelen van een bepaalde schrijver.

Kortom

De app van de Pers is vernieuwend en is helemaal naar eigen wens aan te passen. Gelezen artikelen zijn te delen op allerlei sociale netwerken en ook aan de gebruiker met heimwee naar de ouderwetse krant is gedacht. Er is dagelijks een pdf-versie van de krant te downloaden.

Beoordeling 9/10

Bekijk DePers verder in iTunes (iPhone & iPad)

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Helemaal naar eigen wens aan te passen krant

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.