iPhone & iPad app: Bestanden op Dropbox veilig versleutelen

Door: menno-van-bohemen | 11 maart 2012 08:57

Nieuws

Dankzij Dropbox is het nog makkelijker geworden om je bestanden online op te slaan. Doordat al je belangrijke documenten in de 'cloud' staan, hoef je niet bang te zijn dat je ze verliest als je computer crasht. Maar hoe veilig is deze manier van bewaren? Het kan verstandig zijn om belangrijke documenten en bestanden in de Dropbox te versleutelen.

Het beveiligen van bestanden kon vroeger nog wel eens een lastig klusje zijn, maar tegenwoordig zijn er handige apps die je helpen om alle belangrijke bestanden te versleutelen. Zo ook DataLocker. Deze app maakt een verbinding met je Dropbox waardoor je nieuw versleutelde bestanden direct online op kunt slaan.

In de app zelf kun je door je Dropbox heen bladeren en ook bestanden openen. Het versleutelen van een bestand kan gek genoeg pas wanneer je een bestand in een andere app, opent in DataLocker. Je geeft dan een wachtwoord op, waarna je het versleutelde bestand vervolgens alleen kunt openen met dat wachtwoord en de benodigde software. Die speciale software is beschikbaar voor Windows, Mac en iOS.

Kortom

DataLocker is een app waarmee je gemakkelijk versleutelde bestanden kunt bekijken op je iPhone. Het versleutelen van een bestaand bestand gaat gek genoeg alleen vanuit andere apps.

Beoordeling 7/10

Bekijk dataLocker verder in iTunes (iPhone & iPad)

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Bestanden op Dropbox veilig versleutelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.