iPhone app: Notities maken in stijl

Door: menno-van-bohemen | 23 februari 2012 09:11

Nieuws

De standaard app om notities te maken op de iPhone is handig om snel een idee, mededeling of boodschappenlijstje op te schrijven, maar erg veel functionaliteiten heeft deze standaard app niet. Wil je meer functies, dan zijn er genoeg alternatieven te vinden in de appstore. Wil je hele boeken schrijven of je notities in stijl opslaan, dan kun je kiezen voor Meernotes.

Meernotes is geen gewone tekstverwerker en dat zie je direct als de je app opstart. De app heeft een retro uitstraling en geeft je het gevoel dat je een echt notitieboekje bij je hebt. In de app kun je meerdere digitale notitieboekjes aanmaken met elk een eigen titel, cover en lettertype. Helaas kun je op een later tijdstip het lettertype niet meer aanpassen en ook de cover van een notitieboekje is niet meer te wijzigen nadat een boekje is gemaakt.

In elk notitieboekje kun je eenvoudig meerdere pagina's, een datum en titels toevoegen en tabbladen aanmaken. In een index kun je per boekje in een oogopslag zien welke aantekeningen erin staan. De bediening van de app is, zeker in het begin, even wennen. Swypen blijkt het toverwoord. Door van links naar rechts te swypen kun je door de notities bladeren en swype je van boven naar beneden, dan komen de menu's in beeld.

Kortom

Meernotes ziet er erg fraai uit en heeft veel opties die het maken van notities net even wat prettiger maken. De bediening is redelijk ingewikkeld, waardoor het gebruik van deze app even wennen is.

Beoordeling 7/10

Bekijk Meernotes verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: Notities maken in stijl

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.