iPhone app: Je eigen blog, geschikt voor dummies

Door: ringo-van-dorst | 11 februari 2012 09:01

Nieuws

Heb je nog geen eigen blog of website? Echt niet? Met Tumblr creëer je een of meerdere stijlvolle blogs binnen enkele oogwenken en kan iedereen direct jouw posts bekijken op jouwblognaam.tumblr.com.

Je kiest eenvoudig een van de beschikbare gratis thema's, of als je echt iets bijzonders wilt, een betaald thema. Na een thema gekozen te hebben is het nog steeds mogelijk om deze verder aan te passen of op een later moment te switchen naar een ander thema. Posts voor jouw blog kan je op verschillende manieren invoeren. Naast de iOS-app kan je via www.tumblr.com inloggen op je blog en via het dashboard een post typen. Ook is het mogelijk om via e-mail een post toe te voegen door een mail te sturen naar jouwblognaam@tumblr.com vanaf het bij Tumblr ingestelde mailadres.

Er is echter nog veel meer. Je kunt groepsblogs maken en privéblogs. Er zijn gemakkelijke templates om naast full-size foto's ook video's, links, chats of audio te posten. Je kunt als je dat wilt de HTML-code aanpassen om het uiterlijk van je blog nog fijner af te stellen. Naast de rich text editor kan je ook HTML-code of Markdown gebruiken voor je berichten. Je kunt andere Tumblr-gebruikers volgen en hun posts bekend maken door hun posts te "rebloggen", waarbij de link naar de originele post automatisch getoond wordt. Er is integratie met Facebook en Twitter. En ondanks deze veelheid aan functies, werkt het allemaal eenvoudig en is de app en je resulterende blog overzichtelijk en eenvoudig in beheer. Zijn er dan geen minpunten te noemen? Toch wel, de app is tot nu toe eenmaal gecrasht tijdens het wijzigen van een instelling. Dit kleine puntje is het enige wat de perfectie in de weg staat.

Kortom

Begin je met bloggen? Download als een speer de Tumblr-app en sta versteld wat je zonder enige moeite en binnen een mum van tijd creëert. Het is allemaal zo eenvoudig en het resultaat zo mooi, dat je niet snel uitgekeken zult raken op deze manier van bloggen.

Beoordeling 9/10

Bekijk Tumblr verder in iTunes (iPhone)

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl.

0 Reactie(s) op: iPhone app: Je eigen blog, geschikt voor dummies

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.