iPhone app: Het mooiste weerbericht

Door: tessa-vermeulen | 18 april 2012 09:02

iPad

Apps die het weer aangeven komen werkelijk uit de lucht vallen. Om onderscheidend te blijven biedt Weather + een prachtig design en veel informatie. Met aangepaste achtergronden, gebruik makend van foto's en iconen is deze app een genot om naar te kijken.

Middels GPS vindt de app jouw locatie en voegt deze direct toe aan je lijst. Zonder nog maar een knop aangeraakt te hebben weet je de tijd, de temperatuur, de weersverwachting en de kans op neerslag op je huidige locatie. Deze vele informatie staat op een volledig scherm, zonder nog te hoeven zoeken in verschillende tabbladen. Wil je meerdere locaties toevoegen? Dan kan dit via het informatie-icoon rechts onder in beeld. Wanneer je 'plus' aanklikt kan je direct zoeken naar jouw gewenste locatie, bijvoorbeeld je toekomstige vakantiebestemming.

Onder dit tabblad kan je overigens ook je layout en instellingen wijzigen. Betreffende je layout kan je voor verschillende opties kiezen. Wil je bijvoorbeeld een minimale widget? Dan krijg je alleen de locatie, de temperatuur en het weersicoon te zien. Bij instellingen kan je onder andere aangeven wanneer je een update wil laten uitvoeren, bijvoorbeeld ieder uur of gewoon dagelijks.

Met name het design van de app is zeer goed uitgevoerd. Het heeft een typische 'Apple' design zoals de klokweergave en de verschillende iconen. Met de bewegende achtergrond aangepast op het lokale weer, is de app helemaal af.

Kortom

Deze zeer gebruiksvriendelijk app is een plaatje om naar de kijken en mee te werken. Via instellingen en layout kan je de weergave volledig afstemming op jouw voorkeuren. Hiermee kan je kiezen voor heel veel of weinig informatie. Daarnaast heeft de app een prachtig bewegende achtergrond en biedt het de mogelijkheid meerdere plaatsen toe te voegen.

Beoordeling: 9/10

Bekijk Weather+ verder in iTunes (iPhone & iPad)

0 Reactie(s) op: iPhone app: Het mooiste weerbericht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.