iPhone app: Het kleine zusje van Siri

Door: Robin Smit | 20 februari 2012 08:58

Nieuws

Met de komst van de iPhone 4S kwam apple met de handige spraakgestuurde assistent Siri op de proppen. Voor iedereen die niet in het bezit is van de nieuwste iPhone, is er nu het kleine zusje van Siri, Evi.

Als eerste moet wel even worden gezegd dat Evi niet exact hetzelfde is als Siri. Zo is het niet mogelijk een apparaat te besturen met de software. Wat Evi wel kan, is antwoord geven op de meest uiteenlopende vragen. Deze vragen kun je tekstueel invoeren of inspreken voor de app. Vervolgens zal Evi op de meest uiteenlopende vragen een antwoord opzoeken op het internet. Dit kan voor uren vermaak zorgen, omdat Evi zelfs een onderbouwd antwoord kan geven op de vraag wat het verschil is tussen Siri en Evi.

Toch zijn er ook veel vragen waar de app geen antwoord geeft, maar je doorverwijst naar een website waar je het antwoord zou kunnen vinden. Daarnaast is er net als bij Siri geen ondersteuning voor Nederlandse locaties. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om Evi bijvoorbeeld naar een leuk restaurant in de buurt te laten zoeken. Een ander nadeel aan de app is dat de servers van Evi vaak overbelast zijn en er dus geen antwoord kan worden gegeven.

Kortom

Evi is een app die probeert de functionaliteit van Siri naar elk iOS apparaat te brengen. Tot op bepaalde hoogte weet Evi dit erg goed te doen, maar helaas worden Nederlandse locaties niet ondersteund en worden te veel antwoorden niet gevonden. Toch is dit zeker een app waar veel potentie in zit.

Beoordeling 7/10

Bekijk Evi verder in iTunes (iPhone)

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl.

0 Reactie(s) op: iPhone app: Het kleine zusje van Siri

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.