iPhone app: Altijd wijnadvies als je het nodig hebt

Door: ringo-van-dorst | 24 februari 2012 08:41

Nieuws

Voor een lekkere wijn hoef je niet meer minutenlang verdwaasd voor het wijnrek te staan en dan maar een gokje te wagen door op het label af te gaan. Wijnshaker helpt je een handje.

De Wijnshaker-app is ongecompliceerd: kies de winkel waar je bent (of naartoe gaat), schud je telefoon, en de app komt op de proppen met een aantal geslaagde wijnen uit verschillende prijscategorieën. Iedere wijn wordt kort beschreven door in te gaan op de regio, de druivensoort en de verschillende smaken die een echte fijnproever kan onderscheiden in de gekozen wijn. De recensies zijn luchtig en hebben allemaal een positieve toon.

Het is ook mogelijk om specifieker te zoeken: op soort wijn, prijs, herkomst en winkel. Ook is de optie aanwezig om een wijn te zoeken bij een bepaalde soort voedsel, maar dit lijkt vooralsnog niet te werken. De app bevat een cursus voor €2,39 waarin je door middel van 350 meerkeuzevragen je kennis over alle wijnonderwerpen bijspijkert en andere aanvullende content zoals de Sterwijnen 2012, welke met €4,99 de duurste aankoop is. Omdat deze geliefde aanvulling in de eerste versie van de app was inbegrepen en dit er in de update naar versie 2.0 is uitgehaald, hebben de makers de frustratie van de bestaande gebruikers op de hals gehaald, wat op de gemiddelde beoordeling op iTunes een vernietigende invloed heeft gehad.

Kortom

Wijnshaker is na versie 2.0 wat uitgekleder en ook commerciëler geworden door de betaalde uitbreidingspakketten, maar de basisapp geeft nog steeds gratis advies over een hoop andere (niet-Ster)wijnen.

Beoordeling 7/10

Bekijk de WijnAlmanak Wijnshaker verder in iTunes (iPhone)

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl.

0 Reactie(s) op: iPhone app: Altijd wijnadvies als je het nodig hebt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.