iPhone app: Altijd handig, EHBO op je telefoon

Door: menno-van-bohemen | 04 maart 2012 09:09

Nieuws

"Is er een dokter in de zaal?" Het zal je maar gebeuren, je bent getuige van een ongeval en er is toevallig géén dokter in de zaal. Kun jij in de paniek die ontstaat, de EHBO-lessen die je vijf jaar terug hebt gevolgd nog voor de geest halen? Grote kans van niet. Een eerste hulp bij ongelukken app is dan enorm handig.

De EHBO-app van het Rode Kruis is een goede hulp, mocht je onverwacht in een situatie terecht komen waarbij je de eerste hulp moet verlenen. De app is overzichtelijk en geeft de gebruiker direct na het starten van de app een aantal snelle tips bij veelvoorkomende ongevallen, zoals bewusteloosheid, brandwonden en verstikking. Ook kun je direct een EHBO-post zoeken of 112 bellen. En daar kun je levens mee redden.

In de app krijg je informatie bij veel uiteenlopende ongevallen. Sommige kunnen ernstig zijn, zoals botbreuken. Maar ook voor een vuiltje in het oog van het slachtoffer kun je terecht in de app. Per ongeval krijg je snel enkele stappen te zien die je kunt ondernemen. Een duidelijke animatie toont extra informatie. In de app zit ook een optie, waarmee je kunt zoeken naar AED's. Helaas heb je hiervoor een aparte app nodig. Dat is jammer, want als de nood echt hoog is kun je niet wachten op het downloaden van een extra app.

Kortom

De EHBO-app van het Rode Kruis is goed vormgegeven app die zomaar heel belangrijk kan worden. De app geeft snel duidelijke informatie en zou standaard op je iPhone moeten staan. Het enige minpunt is dat de AED's alleen kunnen worden opgezocht in een aparte app.

Beoordeling 8/10

Bekijk EHBO - Rode Kruis verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: Altijd handig, EHBO op je telefoon

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.