iPhone app: Alles wat je wil weten over de beste films

Door: ringo-van-dorst | 12 maart 2012 09:09

Nieuws

Moviegram is een strakke app die je snel de juiste info over een film geeft. Moviegram probeert niet de nieuwe IMDB te worden, maar maakt juist gebruik van de kracht van deze en twee andere grote filminformatie-databases.

Bij het openen van de app krijg je de films te zien die nu in de bioscoop draaien (VS) en bovenin een zoekveld, die - erg handig, in Google Instant-stijl - tijdens het typen al resultaten laat zien. Tap op de film die je bedoelde en je wordt voorzien van een afbeelding van de filmposter, een korte samenvatting, de speelduur, releasedatum en (indien je tapt op de playknop) een trailer. Ook wordt de rating (G voor allen, PG-13 indien ongeschikt voor kinderen onder 13, etc.), de regisseur, schrijver(s) en enkele acteurs gemeld. Onder in beeld vind je de score op IMDB, Metacritic en Rotten Tomatoes. Met een tap op die knoppen word je direct doorgeleid naar de webpagina's van die sites.

Kortom

Was je al fan van IMDB, dan word je helemaal blij van Moviegram. De app ziet er goed uit, zoekt handig, geeft precies die info die je graag wilt hebben en geeft direct de beoordelingen van en toegang tot IMDB, Metacritic en Rotten Tomatoes. En al dat goeds is nog gratis ook!

Beoordeling 8/10

Bekijk Moviegram verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: Alles wat je wil weten over de beste films

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.