Gezond de zomer in: 10 iPad-apps om slechte gewoontes af te leren

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 30 april 2015 12:00

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Er wordt vaak gesproken over de negatieve invloed van smartphones en tablets op ons leven. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Je kunt je iPad prima gebruiken om een beter leven voor jezelf te realiseren. Hoe? Met deze apps leer je slechte gewoontes af, en creëer je goede gewoontes!

Math Alarm Clock HD ****

Prijs: € 2,99

Omvang: 5,3 MB

Ben je iemand die moeilijk z'n bed uitkomt? Dan ga je van deze app houden (oh, én je gaat hem een beetje haten). Want wanneer je een alarm instelt in deze app, zal deze je pas met rust laten wanneer je een rekensommetje hebt opgelost. Geen supercomplexe, maar moeilijk genoeg om wakker voor te moeten zijn. Het alarmgeluid is wat irritant en niet aan te passen, maar misschien is dat ook juist een sterk punt. Met deze app word je geheid wakker (óf je smijt je iPad tegen de muur, dan wordt het ook vanzelf stil).

Chew it Well ****

Prijs: € 0,99 (+ in-app-aankoop)

Omvang: 27,8 MB

Dit is één van de meer opmerkelijke apps die we de afgelopen tijd zijn tegengekomen. Deze app helpt je namelijk bewust worden van hoe snel je eet. Hoe? Door slim gebruik te maken van de camera. Je plaatst je iPad op een strategische plek op tafel en je bord ernaast. Vervolgens ga je eten, de camera houdt intussen je armbewegingen bij. Aan het eind van je maaltijd krijg je een overzicht van hoe goed of hoe slecht je gegeten hebt qua snelheid. Enige minpunt? Elke keer als je je naam wilt veranderen kost dat 99 cent, waar slaat dat op?

Mijn Laatste Sigaret *****

Prijs: € 0,99

Omvang: 35,1 MB

Dit soort apps zijn letterlijk goud waard. Mijn Laatste Sigaret toont je aan de hand van duidelijke grafieken hoe de vooruitgang van je gezondheid is sinds je gestopt bent met roken. Daarbij zie je niet alleen informatie over je gezondheid, maar ook over hoeveel geld je hebt bespaard én je kunt elke dag een foto maken om te zien hoe je aan de buitenkant opknapt. Het stoppen moet je wel nog even zelf doen.

Quit That ***

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang: 2,2 MB

Dit is waarschijnlijk de enige app ter wereld waarin je op Quit drukt om te beginnen. Je geeft aan waarmee je wilt stoppen, bijvoorbeeld neuspeuteren en vult in wanneer je dat voor het laatst gedaan hebt. Het enige dat deze app vervolgens doet, is je laten zien hoe lang je al met de slechte gewoonte gestopt bent. Dat klinkt flauw, maar het werkt wel (al zouden we er niet voor betalen).

Swear Jar - Stop Swearing ***

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang: 21,9 MB

De digitale variant van de scheldpot. Wordt er in huis veel gescholden? Spreek dan een boete af per scheldwoord, maak er een Swear Jar voor aan, tik het bedrag in (denk maar gewoon in euro's in plaats van dollars), en typ de voorwaarden erbij (bijvoorbeeld: bij 100 euro gaan we uit eten). Druk iedere keer als er gescholden wordt op de pot om de 'score' bij te houden. Via een in-app-aankoop kun je er een pot met meerdere gebruikers van maken, zodat degene die het meest gescholden heeft moet trakteren.

0 Reactie(s) op: Gezond de zomer in: 10 iPad-apps om slechte gewoontes af te leren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.