Klaar voor de zomer! 10 iPad-apps om af te vallen

Door: Evi Maquoi | 09 april 2015 08:10

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Last van wat overtollige kilo's? Het is bijna bikini- en zwembroekweer, dus hoog tijd om je in het zweet te werken en strak in het vel te komen. Met behulp van deze tien apps voor hem en haar werk je die zwembandjes in no time weg zonder de deur uit te moeten, en ga je stralend en slank de zomer in.

FitStar Personal Trainer ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 77,9 MB

Nadat je een fitnessprofiel hebt samengesteld door te antwoorden op enkele vragen, kun je onmiddellijk aan de slag met FitStar. Indien gewenst kun je nog deelnemen aan een test om je conditie te bepalen. Vervolgens krijg je een waslijst video-workouts en challenges voorgeschoteld. De instructies zijn duidelijk en handig is dat je ook je eigen muziek kunt kiezen. Per training krijg je een preview van de verschillende oefeningen zodat je weet waar je aan toe bent. Daarnaast geeft de app ook het aantal calorieën dat je zult verbranden. Heb je een activiteitentracker van Fitbit of Jawbone? Dan kun je die zelfs aan de app koppelen. Wij zijn fan! De eerste drie maanden kun je twee sessies per week volledig gratis proberen, daarna moet je betalen.

Zumba Dance ****

Prijs: € 4,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 205 MB

Dames die aan hun lijn willen werken door zich in het zweet te dansen, moeten deze app eens proberen. Trek comfortabele kleding aan, zoek een plek met voldoende ruimte en positioneer je iPad op een stabiele ondergrond zodat je in beeld van de camera staat. Zet je beste beentje voor en volg de instructies op het scherm. De camera van je iPad registreert je bewegingen (een beetje vergelijkbaar met de Nintendo Wii, behalve dat de manier registreren anders is) en geeft punten op basis van je timing. Leuk!

Runtastic Six Pack ***

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 84,5 MB

Last van een bier- of hamburgerbuikje? Dankzij deze app haal je alles in huis om die blubber om te toveren in een strak sixpack. De app heeft een vijftigtal oefeningen aan boord om je buikspieren te trainen. De makers hebben flink wat tijd in realistische animaties gestoken en dat juichen we toe. Andere pluspunten: je kunt een hartslagmeter koppelen, eigen afspeellijsten selecteren en zelf workouts maken aan de hand van je favoriete oefeningen. De advertenties zijn storend, maar weg te halen door de aankoop van de volledige versie (4,99 euro).

POPSUGAR Active *****

Prijs: Gratis

Omvang: 42,6 MB

Krachttraining, cardio, yoga, loopbandtraining ... het aantal oefeningen in deze workout-app is ontzettend uitgebreid. Je kunt elke oefening apart downloaden zodat de app niet onmiddellijk enkele gigabytes opslagruimte in beslag neemt. De instructies zijn erg duidelijk, de workouts zijn gevarieerd en de beeldkwaliteit is prima. In tegenstelling tot andere fitness-apps kun je echter geen eigen afspeellijsten gebruiken. Wel handig is dat je via My Routines eigen trainingsschema's kunt samenstellen door verschillende oefeningen te combineren. Via de ingebakken kalender kun je ook trainingen inplannen. Fantastisch dat deze app helemaal gratis is!

DailyBurn - Video Workouts ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 23,9 MB

Gewicht verliezen, een gezonder leven leiden, sterker worden ... afhankelijk van je doel, krijg je via DailyBurn een aangepast trainingsschema voorgeschoteld. Zo'n fitnessschema varieert van één week tot drie maanden en zit tjokvol intensieve oefeningen voor hem en haar. Van pilates en yoga tot cardiotraining en gewichtheffen. Je kunt desgewenst zelfs een hartslagmeter koppelen. Deze app is zo compleet dat je je abonnement in de plaatselijke fitnessclub echt kunt opzeggen. Heb je ook een iPhone? Dan kun je die als tweede scherm gebruiken om extra statistieken af te lezen tijdens je workout. Let wel, je betaalt maandelijks 12,99 euro via in-app-aankopen om de app te gebruiken.

0 Reactie(s) op: Klaar voor de zomer! 10 iPad-apps om af te vallen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.