iPad-app Google is koekoeksei op iOS (screenshots)

Door: tonie-van-ringelestijn | 22 november 2011 12:32

Nieuws

Google brengt zijn online-diensten slinks binnen op de iPad via zijn vernieuwde zoek-app. Die biedt namelijk Chrome OS-achtige functies. Extra's die ontbreken in Google's Android-app.

Met de nieuwe versie van de Google Search-app, die maandag in de App Store is verschenen, is het mogelijk om via de linkerkant van het scherm te zoeken terwijl de rechterkant sites uit het zoekresultaat kan tonen. Op die manier is snel een preview te krijgen van de vermelde sites in de resultaten. Andere vernieuwingen zijn een verbeterde afbeeldingenzoeker en een visueel overzicht van de eigen zoekgeschiedenis.

Zoeken en meer

De iPad-app werkt behalve met Instant Previews ook met Google Instant. Die verwante techniek toont zoekresultaten sneller door tijdens het typen van een zoekterm die al aan te vullen met wat de gebruiker waarschijnlijk bedoelt. Ook biedt de nieuwe app fullscreen weergave van afbeeldingen.

Naast die uitgebreide zoekfunctionaliteit brengt de Search-app ook enkele functies van Chrome OS binnen op Apple's iOS. De app geeft namelijk direct toegang tot allerlei andere Google-webapps en heeft +1-functies (niet te verwarren met Google's sociale netwerk Google+). De app is universeel en werkt daardoor ook op iPhones, maar die versie bevat minder vernieuwingen.

Android

Opvallend is dat Google de nieuwe functies nog niet heeft ingevoerd voor zijn app op het eigen mobiele besturingssysteem Android, techblog merkt AllThingsD op. "Google kan zich niet veroorloven terrein te verliezen op zijn kernactiviteit op tabletgebied." Microsoft heeft eerder ook een eigen Bing-app voor de iPad uitgebracht.

0 Reactie(s) op: iPad-app Google is koekoeksei op iOS (screenshots)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.