iOS 9 met horten en stoten gelanceerd

Door: De Telegraaf | 17 september 2015 10:41

iPad

Zoals verwacht heeft Apple woensdagavond om 19.00 uur iOS 9 vrijgegeven. Zoals wel vaker het geval is, liepen de 'early adopters' tegen kleine problemen aan. Zo kregen velen de melding dat er een fout was opgetreden. Verder duurt het downloaden van de update in sommige gevallen tientallen minuten.

iOS 9 biedt een aantal vernieuwingen, maar de voornaamste verbeteringen zijn onder de motorkap te vinden. Zo gaat de batterij van je iPhone, iPod of iPad voortaan langer mee, zijn apps kleiner waardoor je meer opslagruimte overhoudt en werken veel apps volgens Apple sneller. Verder heeft het mobiele besturingssysteem een nieuw lettertype gekregen en zijn de rechthoekige knoppen ingewisseld voor knoppen met afgeronde hoeken. De update is gratis te downloaden.

WatchOS

Aanvankelijk had ook WatchOS 2.0 voor de Apple Watch gelanceerd moeten worden, maar door een hardnekkige bug in de laatste ontwikkelversie is die update teruggetrokken. Apple belooft in de komende dagen alsnog met WatchOS 2.0 te komen. Het besturingssysteem voor Macs, OS X, krijgt op 30 september een update. OS X Yosemite moet dan plaatsmaken voor OS X El Capitan. Ook die update is gratis.

0 Reactie(s) op: iOS 9 met horten en stoten gelanceerd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.