In 8 stappen bloggen op je iPad met Blogsy

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 24 april 2016 08:13

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Denk je dat je weinig nuttigs met je iPad kunt doen? Daar is niets van waar, de iPad is een ware productiviteitsmachine. Zo kun je zonder problemen een dagelijkse blog bijhouden met behulp van niets anders dan je iPad. Hier doen we dat met de app Blogsy.

In dit artikel laten we je zien hoe je je iPad kunt gebruiken om een blog bij te houden. Het maakt niet uit of je alleen maar je vrienden en familie op de hoogte wilt houden van je vakantie-perikelen, een online dagboek voor jezelf wilt bijhouden of juist heel professioneel aan de slag wilt gaan om een miljoenenpubliek te bereiken; in al deze gevallen heb je niet meer nodig dan je iPad en een handige app. Wij laten je precies zien hoe je zo'n app samen kunt laten werken met je blog én hoe je je eerste blogpost publiceert. Lees ook: iPad in de auto - Ideaal maatje voor onderweg.

Blogsy *****

Prijs: € 4,99

Omvang: 29,4 MB

1 Koop een toetsenbord

We beginnen direct met een kanttekening. Want je hebt écht niets anders nodig dan je iPad en een app om te bloggen met je tablet. Dat gezegd hebbende, raden we wel aan om een draadloos toetsenbord of een toetsenbordcase te kopen. Want hoewel typen op het virtuele toetsenbord wel gaat, zul je véél sneller klaar zijn als je een fysiek toetsenbord gebruikt. En dat vergroot weer de kans dat je je iPad daadwerkelijk als een handig blogapparaat gaat beschouwen.

Een fysiek toetsenbord is niet noodzakelijk, maar wel gewenst.

2 Download Blogsy

Vervolgens dien je een fijne app te selecteren om mee te bloggen. Er zijn ontelbaar veel van dit soort apps te vinden in de App Store, maar wij raden Blogsy aan. Blogsy is helaas geen gratis app, je betaalt er maar liefst vijf euro voor. Maar neem van ons aan dat het gebruiksgemak, de compatibiliteit met de meest uiteenlopende blogplatformen, integratie van sociale netwerken en de stabiliteit van de app deze aankoopprijs absoluut valideren. Als je écht wilt gaan bloggen, is Blogsy de app die je zoekt.

3 Koppel je blog(s)

Wanneer je Blogsy hebt gestart, dien je eerst je blogs te koppelen. Je doet dit door rechtsonder te drukken op het pictogram met het tandwiel en te kiezen voor Service instellingen. Daar kun je aangeven waar de app jouw blog kan vinden (bijvoorbeeld bij Blogger.com of misschien host je wel een eigen WordPress-blog). In het laatste geval dien je zelf al een blog te hebben gebouwd in WordPress. Kies je voor Blogger.com, dan kun je zelfs ter plekke vanuit de app een nieuwe blog starten.

Voor je een blog kunt uploaden dien je eerst een blogplatform te koppelen.

4 Koppel socialmedia-accounts

Naast je blog kun je ook diverse social media-accounts koppelen, zoals Facebook, YouTube, Instagram, noem maar op. Dit is fantastisch omdat je straks heel eenvoudig content van deze platformen via je blog kunt delen. Het koppelen is heel eenvoudig, je drukt simpelweg op het pictogram van het netwerk dat je wilt koppelen en logt in bij dit netwerk, waarna je Blogsy toestemming geeft om content te gebruiken.

0 Reactie(s) op: In 8 stappen bloggen op je iPad met Blogsy

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.