Hoe schakel je Touch ID uit op je iPhone of iPad?

Door: Martin Gijzemijter | 05 juli 2016 07:16

How To

Hij is natuurlijk heel handig, de vingerafdruksensor op je iPhone of iPad. Maar wat als je er geen gebruik van wilt maken? Goed nieuws: je kunt Touch ID uitschakelen.

Hoewel Touch ID als zeer betrouwbaar uit de test komt, kunnen we ons voorstellen dat je je toch iets lekkerder voelt bij een 'ouderwetse' pincode (die overigens ook langer dan vier tekens kan zijn). Maar Touch ID is eenvoudig uit te schakelen in iOS. Lees ook: Wat kan ik precies met Touch ID?

Touch ID uitschakelen

Om Touch ID uit te schakelen open je op je iPhone of iPad Instellingen en druk je vervolgens op Touch ID en toegangscode. Vervolgens voer je de toegangscode in die je ooit hebt ingesteld op je iPhone of iPad (in de hoop dat je die nog weet nadat je zo vaak Touch ID hebt gebruikt. Vervolgens kun je heel eenvoudig aangeven of je Touch ID wilt uitschakelen voor het ontgrendelen van je iPhone of ook voor het doen van aankopen in iTunes en de App Store.

Houd het veilig

Mocht je Touch ID daadwerkelijk uitschakelen, zorg er dan wel voor dat je in ieder geval een toegangscode ingesteld laat, zodat niet zomaar iedereen je iPhone kan ontgrendelen wanneer je, bijvoorbeeld, je iPhone bent verloren, deze is gestolen of je hem, gewoon ergens even hebt liggen zonder op te letten.

0 Reactie(s) op: Hoe schakel je Touch ID uit op je iPhone of iPad?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.