Zo zet je WhatsApp op je iPad

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 02 november 2021 09:15

WhatsApp
How To

WhatsApp is een ideale app om mee te chatten, maar in tegenstelling tot, bijvoorbeeld, Facebook Messenger, werkt de chatdienst alleen op je smartphone en desktop, en niet op je tablet. Er is echter een manier om WhatsApp op je iPad te krijgen.

Als je deze methode gaat gebruiken is het wel belangrijk om je te realiseren dat WhatsApp niet is gebouwd voor gebruik op de iPad, kortom, bepaalde functies, zoals het sturen van stemberichten, zullen niet werken. Berichten sturen en ontvangen daarentegen gaat wel perfect en wat ons betreft maakt dat deze work-around de moeite waard. Ook is het zo dat je WhatsApp niet tegelijkertijd op je smartphone en tablet kunt gebruiken. Om WhatsApp te gebruiken heb je namelijk een simkaart met telefoonnummer nodig. Niet elke tablet heeft hier de juiste ingang voor en je mag niet hetzelfde telefoonnummer gebruiken op twee verschillende apparaten. Een officiële app voor iPad is er ook nog steeds niet. Al gaf Apple eerder dit jaar aan daaraan te werken.

WhatsApp ‘ installeren’

Je kunt WhatsApp dus nog niet officieel op je iPad installeren. Het enige dat je kunt doen is de webinterface openen in Safari (of een andere browser-app). Je doet dat door te surfen naar web.whatsapp.com. Je zult merken dat je nu niet bij de webinterface terechtkomt, maar op de homepage van WhatsApp de reden daarvoor is dat de mobiele pagina wordt geladen. Houd de knop Vernieuwen bovenin ingedrukt om de desktopversie te laden, waarna je de juiste pagina krijgt te zien. Je kunt tevens een snelkoppeling naar web.whatsapp.com op het beginscherm van je iPad plaatsen, zodat het net lijkt alsof je WhatsApp als app hebt geïnstalleerd op je tablet.

WhatsApp op je iPad

WhatsApp koppelen

Op deze pagina zie je een QR-code. Deze code moet je inscannen met je smartphone om deze webversie van WhatsApp te koppelen aan de versie van WhatsApp op je smartphone. Je doet dit door in WhatsApp op je smartphone te drukken op Instellingen / WhatsApp Web / Desktop en vervolgens onderin te drukken op Scan QR-code. Zodra je de QR-code op je iPad hebt gescand, zal de pagina op je iPad herladen en kun je WhatsApp op je iPad gebruiken.

Onofficiële apps

In de Apple Store zijn ook diverse apps voor de iPad te vinden die WhatsApp nabootsen. Je kunt dan alsnog via een app berichten versturen naar andere WhatsApp-gebruikers. Desondanks werken veel apps van derde partijen alsnog op basis van de webversie van WhatsApp, dus echt een meerwaarde hebben ze niet. Bovendien krijg je vaak ook nog eens vervelende reclames te zien. Dergelijke apps raden we daarom niet aan.

Je kunt uiteraard wel andere chat-apps proberen, als WhatsApp toch niet helemaal lekker werkt op je tablet. Telegram is bijvoorbeeld een goed alternatief, dat standaard al werkt op je tablet. Ook Facebook Messenger leent zich goed om te chatten op je iPad, maar hiervoor heb je wel een Facebook-account nodig. 

WhatsApp op je iPad

Dit trucje werkt natuurlijk ook voor laptops. Wist je trouwens dat je WhatsApp wel op je pc of laptop kunt installeren? Zo tik je je berichten gemakkelijk op je toetsenbord, hetgeen ongetwijfeld een stuk fijner werkt dan via het scherm van je smartphone. Zeker bij lange berichten. Bovendien kun je gemakkelijker schakelen tussen je gesprekken en als je aan het werk bent kun je WhatsApp gewoon op je computer open laten staan. Hier lees je hoe je WhatsApp op je pc of laptop installeert!

0 Reactie(s) op: Zo zet je WhatsApp op je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.