Griffin Beacon Universal Remote Control

Door: Evi Maquoi | 16 mei 2012 14:13

Review

Hoeveel afstandsbedieningen liggen er op uw salontafel? Een universele afstandsbediening is een must als u veel toestellen in huis hebt. Griffin verandert uw smartphone of tablet via de Beacon in een universele afstandsbediening. De Beacon is een IR-blaster waarmee u al uw toestellen simpel kunt bedienen met uw iOS- of Android-apparaat.

De Beacon Universal Remote Control is geen universele afstandsbediening, maar een IR-blaster die via bluetooth verbindt met uw iOS- of Android-apparaat. Overigens zijn er twee losse versies van het apparaat: één voor iOS en één voor Android. Dankzij de gratis app Dijit kunt u vervolgens uw smartphone of tablet als universele afstandsbediening gebruiken. De Beacon heeft geen knoppen. U kunt op de grote IR-ontvanger duwen om het toestel in te schakelen en op zoek te gaan naar toestellen om te pairen. Op dezelfde manier schakelt u het toestel ook uit. Vergeten? Niet erg, na zestig minuten inactiviteit schakelt de Beacon zichzelf in stand-by modus. De Beacon werkt op vier meegeleverde AA-batterijen, goed voor zo'n twee maanden energie. De positie van de Beacon is erg belangrijk. Aangezien het apparaat goed zichtbaar moet zijn door uw andere toestellen is het aangeraden om de Beacon op uw salontafel te plaatsen. Bovendien moet u het Griffin-logo naar u toe richten voor een optimale werking.

Richt het toestel met het Griffin-logo naar u toe.

Handige app

Het instellen van de verschillende afstandsbedieningen is echt eenvoudig. Nadat u het merk van een toestel uit een keuzelijst hebt geselecteerd, moet u enkel nog aangeven om welk type toestel het gaat. Vervolgens stelt Dijit u de meest waarschijnlijke configuratie voor. Aan de hand van een korte test wordt uw afstandsbediening volledig ingesteld. U moet dan op een knop tikken en vervolgens aangeven of uw toestel wordt ingeschakeld. Werkt een functie toch niet goed? Via Edit kunt u erg eenvoudig uw afstandsbediening naar uw hand zetten. Knoppen toevoegen of verwijderen, de knoppen van plaats veranderen, activiteiten instellen om met één knop meerdere toestellen in te schakelen, het kan allemaal.

U stelt het toestel helemaal in zoals u het zelf graag hebt.

Er zijn zelfs multigestures: zo kunt u bijvoorbeeld het geluid dempen door met drie vingers naar beneden te swipen. Ook handig is dat u verschillende kamers kunt instellen. Op die manier kunt u uw Beacon bijvoorbeeld niet enkel in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer gebruiken. Uiteraard moet u de ontvanger dan wel telkens mee verhuizen, of een tweede unit aanschaffen. Het instellen van onze vier toestellen nam hooguit twee minuten in beslag. In tegenstelling tot andere universele afstandsbedieningen hoeft u de Beacon dus niet via uw computer te configureren en dat is een sterke troef.

Conclusie

De Griffin Beacon werkt prima en communiceerde zonder problemen met onze apparatuur. De Dijit-app waarmee u de apparatuur bedient is prettig. Toestellen toevoegen is makkelijk dankzij de prima wizard en u kunt de virtuele afstandsbediening naar smaak aanpassen. Handig apparaatje!

Griffin Beacon Universal Remote Control

Prijs € 79,99

Power 4 AA batterijen - goed voor acht weken stand-by

Werkt met iPhone, iPad en iPod Touch of Android-smartphones en -tablets

Maker Griffin Technology

Oordeel 8/10

Pluspunten

Snelle installatie

Herkent 200.000 toestellen

Personaliseerbaar

Voor verschillende kamers

Minpunten

Batterijduur

Waarom niet één toestel voor iOS en Android?

0 Reactie(s) op: Griffin Beacon Universal Remote Control

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.