Gratis mobiel bellen

Door: onno-karman | 19 augustus 2011 13:36

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Vorig jaar brak de smartphone door bij het grote publiek. Bij een smartphone hoort natuurlijk een mobiel internetabonnement, en de kosten hiervan worden er niet lager op. Er is echter goed nieuws: met de apps uit dit artikel kunt u gratis bellen en zo weer wat geld besparen!

1. Skype

Skype is zonder twijfel de bekendste dienst waarmee u gratis via internet kunt bellen met uw vrienden. Al lang voor de opkomst van smartphones kon u gratis VOiP-gesprekken (Voice Over IP, oftewel 'spraak via internetprotocol') voeren met behulp van uw computer. Skype is helemaal gratis en beschikbaar voor de nieuwste versies van iOS (iPhone), Android en Symbian (Nokia). Voor BlackBerry is (nog) geen app beschikbaar. Ga op uw smartphone naar http://skype.com, kies in het menu voor Skype downloaden en selecteer uw type smartphone. Klik op de volgende pagina op Download now en volg de aanwijzingen. Installeer de app en start daarna Skype op uw smartphone.

De Skype-app is gratis beschikbaar voor iOS (iPhone), Android en Symbian (Nokia).

2. Skype-account aanmaken

Wanneer u nog geen Skype-account hebt, moet u dit uiteraard eerst even aanmaken. Klik onderaan op Maak account. Nu krijgt u de waarschuwing te zien dat Skype geen vervanging is voor uw telefoon en niet kan worden gebruikt voor het bellen van alarmnummers. Klik op Accepteer om door te gaan en de voorwaarden en condities van Skype te accepteren. Vul vervolgens alle velden in. Als u geen e-mail met nieuws en aanbiedingen wilt ontvangen, schakelt u het schuifje onderaan uit. Klik op Gereed als u klaar bent. Er wordt nu gecontroleerd of de gekozen Skypenaam vrij is. Mocht dit niet zo zijn, dan moet u een nieuwe kiezen. Als alles correct is ingevuld, wordt u hierna automatisch aangemeld bij Skype.

Accepteer de voorwaarden en vul daarna alle velden in om uw Skype-account te maken.

3. Skype testen

U hebt zojuist een nieuw Skype-account gecreëerd en logischerwijs hebt u nog geen contactpersonen waarme u kunt 'Skypen'. Wel is er een testaccount om het geluid uit te proberen. Klik op Skype-testgesprek en vervolgens op Bel. Als het goed is, krijgt u nu instructies van een vrouwenstem. Spreek als daarom wordt gevraagd een korte boodschap in, deze kunt u daarna terugluisteren. Is dit gelukt en klinkt het geluid naar wens, dan kunt u het testgesprek beëindigen.

Via het testaccount kunt u een testgesprek voeren om te controleren of alles werkt.

4. Contactpersonen toevoegen

Zo'n testaccount is handig, maar u wilt uiteraard bellen met vrienden en familie. Ga terug naar uw contacten en klik rechtsboven op het plus-teken om contactpersonen toe te voegen. U kunt zoeken in de Skype-gids, zelf telefoonnummers toevoegen of contactpersonen importeren uit uw smartphone. De Skype-gids is een telefoonboek waar alle Skype-accounts in zijn te vinden. Ook kunt u telefoonnummers invoeren of importeren uit het adresboek van uw smartphone. Om deze te gebruiken, hebt u Skype-beltegoed nodig en daar moet u voor betalen. Deze mogelijkheid laten we dus buiten beschouwing. De beste optie is daarom om te zoeken in de Skype-gids. U kunt zoeken op naam of e-mailadres. Wanneer u een vriend, familielid of collega hebt gevonden, klikt u erop en kiest u onderaan voor Voeg contact toe. Er wordt automatisch een e-mail met een contactverzoek gegenereerd, die u kunt versturen. Inderdaad: u kunt niet zomaar met iemand bellen, hij of zij moet u wel eerst accepteren. Zodra de ander uw contactverzoek heeft geaccepteerd, kunt u met elkaar bellen. Zolang dit niet is gebeurd, staat de contactpersoon met een vraagteken in de lijst met Alle contacten. U krijgt een melding zodra uw contactverzoek is goedgekeurd.

Zoek in de Skype-gids naar mensen die u kent, en stuur ze een contactverzoek.

5. Skype op uw pc

Het handmatig toevoegen van contacten is een omslachtig karwei. Helaas kunt u vanuit de Skype-app geen lijst met contactpersonen importeren uit bijvoorbeeld Hotmail of Gmail. Een handige methode om snel contactpersonen aan uw Skype-account toe te voegen, is door Skype ook op uw computer te installeren. Download het installatiebestand via Skype, klik in het menu op Get Skype en kies daarna voor Windows. Klik vervolgens op Download Skype. Sla het installatiebestand op en installeer het daarna door erop te dubbelklikken. Doorloop de installatiewizard, waarbij alles zich vanzelf wijst.

Installeer Skype op uw pc om eenvoudig contactpersonen te kunnen importeren.

1 Reactie(s) op: Gratis mobiel bellen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 september 2013 16:24 Anoniem
  j0ujh
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.