'Geen nieuwe iPad Air in 2015'

Er zal in 2015 geen nieuwe iPad Air verschijnen. Dat schrijft het Chinese Economic Daily op basis van geruchten. Apple zou in 2016 wel met drie nieuwe iPads op de markt komen. De iPad Pro, iPad Air en iPad mini zullen dan in een nieuw jasje naar de winkel komen.

De iPad Pro zou een scherm van 12,9 inch krijgen, terwijl de iPad Air 3 in de bekende 9,7 inch gaat voeren. De iPad mini maakt de lijn compleet met een 7,9 inch-scherm. Een analist van Fubon Hardware vertelt aan de Economic Daily dat hij verwacht dat de nieuwe iPads in de tweede helft van 2016 op de markt komen. Dat er dit jaar geen nieuwe Air op de markt komt maakt het voor Apple mogelijk om de focus te leggen op de lancering van de iPad Pro, zo meldt de analist.

Teruglopende verkoopcijfers iPad

De iPad heeft de verkoopverwachtingen voor het afgelopen boekjaar behaald. Er is echter wel een zekere verzadiging te zien in de verkoop van de iPad. In 2013 was de grootste piek te zien in de verkoopcijfers van de Apple tablet. Vanaf 2014 is er een stagnatie van de verkoopcijfers te zien. Apple verwacht dan ook dat de iPad-verkoop met 28 procent zal dalen in 2015 ten opzichte van het piekjaar 2013.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten