Gebruik uw iPhone als toetsenbord en muis

Door: Koen Vervloesem | 09 juni 2010 16:26

How To

Hebt u uw computer op uw tv aangesloten of hebt u een mediacenter-pc zonder toetsenbord en wilt u deze ook vanaf de bank nog besturen, dan is er voor de gelukkige bezitters van een iPhone of iPod Touch een eenvoudige oplossing: Touch Mouse van Logitech. Hiermee tovert u uw Apple-gadget om in een draadloos toetsenbord en touchpad.

Touch Mouse is software van Logitech. Op uw computer installeert u de Touch Mouse Server, die ondersteund wordt op Windows XP/Vista/7 (zowel 32 als 64 bit) en Mac OS X (vanaf 10.4/Tiger). Daarna installeert u op uw iPhone of iPod Touch (met OS 3.0 of hoger) de applicatie Touch Mouse via de App Store. Beide toepassingen zijn gratis, terwijl heel wat vergelijkbare applicaties toch al vlug een paar euro kosten.

Touch Mouse werkt over wifi en werkt daardoor over relatief grote afstanden, tenminste als zowel de computer als de iPhone op hetzelfde netwerk aangesloten zijn. Na de installatie start de Touch Mouse Server automatisch op in Windows. Op uw iPhone verschijnen de computers die de serversoftware draaien automatisch in de applicaties Touch Mouse en selecteert u de computer die u wilt besturen.

Kies een computer om met uw iPhone te besturen.

Met de virtuele touchpad op uw iPhone bestuurt u de muiscursor door uw vinger te slepen. Scrollen doet u door met twee vingers tegelijk te slepen. U heeft de optie om twee of drie knoppen bovenaan de touchpad in te stellen, maar op de touchpad tikken geldt ook als een klik op de linkerknop. Het virtuele toetsenbord kunt u op elk moment op uw scherm oproepen of verbergen door op het icoontje linksonder te tikken. Wanneer u tekst intypt, verschijnt die ook op het scherm van uw iPhone, waardoor u niet de hele tijd naar het computerscherm moet kijken en dus ook kunt blijven doortypen als u eventjes de huiskamer verlaat om wat drank te halen. Zowel de touchpad als het toetsenbord zijn beschikbaar in landschap- en portretmodus afhankelijk van hoe u uw iPhone draait. Kijk ook eens in de instellingen van de applicatie, want deze kunt u nog heel wat naar uw hand zetten.

Uw iPhone is met uw computer verbonden.

0 Reactie(s) op: Gebruik uw iPhone als toetsenbord en muis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.