Foto’s uploaden van iPhone naar Dropbox

Door: Martin Gijzemijter | 20 augustus 2013 14:00

How To

Met iCloud heeft Apple een zeer handige manier geïntroduceerd om toegang tot je foto’s te hebben op verschillende apparaten. iCloud komt wel met een aantal beperkingen (30 dagen of de laatste 1000 foto’s) en daarbij is het lastig delen met mensen die geen Apple-apparaat hebben. Het uploaden van je foto’s naar Dropbox kan dan een handig alternatief zijn. Maar hoe werkt dat?

Dropbox downloaden

Dropbox is een gratis dienst, waarbij je 2 GB opslagcapaciteit krijgt (hetgeen kan oplopen tot 18 GB i.c.m. referrals. Je kunt de dienst gebruiken via de webinterface (dus via je browser), via je desktop, maar ook via een app voor je iPhone (of Android-smartphone) of tablet. Dit betekent dus dat, ongeacht met welk apparaat je bestanden / foto’s uploadt, je ze met alle apparaten die Dropbox ondersteunen weer kunt benaderen. En dat maakt Dropbox nét even iets veelzijdiger dan iCloud.

Om foto’s te uploaden naar Dropbox met behulp van je iPhone, zal je wel eerst even de gratis app moeten downloaden uit de App Store. Als je nog geen Dropbox-account had, dan kun je er direct eentje aanmaken wanneer je de app voor het eerst opent.

Wanneer je Dropbox start kun je een account aanmaken of inloggen.

Automatisch uploaden

Wanneer je de app hebt gedownload, gestart en bent ingelogd, krijg je direct een belangrijke vraag: namelijk of je alle foto’s (en video’s) die je neemt automatisch wilt uploaden naar je Dropbox-folder. Dat is natuurlijk ontzettend handig, want je hoeft er niet over na te denken en hebt altijd een online back-up van de foto’s die je maakt, zonder dat je daar verder iets voor hoeft te doen.

Of je dat wilt is iets om over na te denken, zeker wanneer je de map deelt met anderen. Je zult bijvoorbeeld maar per ongeluk een verjaardagscadeautje verklappen omdat de foto ervan automatisch naar de gedeelde map werd geüpload. Zo zijn er talloze voorbeelden te bedenken van waarom automatisch uploaden misschien geen goed idee is, maar die beslissing kun je zelf nemen.

Wil je geen automatische upload, druk dan op Cancel. Wil je dat wel, kies dan onderin of je alleen wilt uploaden als je wifi hebt, of ook als je verbonden bent met het 3G-netwerk. Dat laatste is ongetwijfeld niet verstandig als je een beperkte databundel hebt. Druk vervolgens op Enable om het automatisch uploaden in te schakelen.

Je kunt automatisch laten uploaden, maar denk erover na of je dat wel wilt.

Handmatig uploaden

Als je niet hebt gekozen voor automatisch uploaden, dan wil dat niet zeggen dat je geen gebruik meer kunt maken van de upload-functionaliteit van Dropbox. Je zult het alleen handmatig moeten doen. Wanneer je de app opstart, kom je in de hoofdmap van je Dropbox-account terecht. Door rechtsboven op het pictogram met de drie puntjes te drukken en vervolgens op Create Folder, kun je een map aanmaken.

Druk je vervolgens op Upload (ook onder de knop met de drie puntjes) dan kun je een fotoalbum kiezen op je iPhone en vervolgens alle foto’s aantikken die je wilt uploaden. Zodra een foto een blauw vinkje toont, weet je dat deze foto geüpload zal worden. Heb je eenmaal een selectie gemaakt, dan druk je op Upload en je foto zal geupload worden..

Handmatig uploaden is iets meer werk, maar nog altijd heel eenvoudig.

6 Reactie(s) op: Foto’s uploaden van iPhone naar Dropbox

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 december 2013 14:06 Anoniem
  Bedankt voor de info! Ik heb wel niet de mogelijkheid gekregen om te kiezen uit only Wifi of niet.. maar heb nu alle foto's in mijn dropbox staan en kon makkelijk bij de instellingen het automatisch uploaden uitzetten.. want geld moet het natuurlijk niet kosten! :D
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 januari 2014 17:54 Anoniem
  Mocht je meer willen weten over dropbox kijk dan ook eens op www.dehoewerkthetwebsite.nl
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 juni 2014 12:26 Anoniem
  Als ik foto's gemaakt heb met mijn iphone, hoe krijg ik die dan in de dropbox op mijn computer? Het gaat niet automatisch? De dropbox op de pc had ik al. Op de iphone heb ik een dropbox geinstalleerd en heeft w.s een ander wachtwoord dan op de pc!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 augustus 2014 00:29 Anoniem
  Ik heb iemand zijn iphone 4s overgenomen. Hij was simlockvrij. Dus nu gebruik ik hem met mijn simkaart. Er staat geen dropboxapp op, maar kan het zijn dat als ik nu fotos maak dat deze wellicht naar de vorige eigenaar direct binnenkomen in zijn dropbox?? Of kan dat niet? Hoop van niet! Hoor het graag. Gr
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 september 2014 13:29 Anoniem
  Dropbox upload maar 60 foto's ineens, weet iemand hoe je dit kunt veranderen? Ik wil alle foto's van mijn Iphone ( ruim 2000) overzetten, maar dit doet ie niet goed.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 februari 2015 14:17 Anoniem
  hallo,
  Helaas is giser mijn telefoon gestolen..grrr wordt er weer kwaad van als ik er aan denk.. maaaar wat ik het ergste vind is dat min dropbox helemaal vol zat met foto's en video's en helaas stonden er ook nog een aantal in de wacht.. Nu is mijn vraag, als ik wat bestanden verwijder uit dropbox, worden de bestanden die in de wacht stonden dan alsnog geupload? de (gestolen) telefoon staat uit en maakt geen verbinding met wifi op het moment..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.