Foto's naar iPhone kopiëren

Door: Robbin Ooijevaar | 17 juni 2011 14:38

How To

Toen er nog geen smartphone waren, werden foto’s met de digitale camera gemaakt. iPhone-bezitters kunnen hun toestel met een kabel op hun pc aansluiten en die ‘oude’ afbeeldingen’ naar hun smartphone kopiëren. Als u een iPhone hebt, maar dit te veel moeite vindt, biedt PhotoSync for Lazy een oplossing.

1. PhotoSync for Lazy

PhotoSync for Lazy bestaat uit een app voor de iPhone en een programma voor uw pc of notebook. Na installatie kopieert u foto’s naar een speciale map op uw computer, waarna de afbeeldingen kunnen worden bekeken op uw iPhone. PhotoSync for Lazy synchroniseert afbeeldingen via uw eigen wifi-netwerk en bewaart de foto’s. U kunt daardoor ook onderweg naar uw platen kijken, alleen worden er dan geen nieuwe foto’s opgehaald. De gratis versie van PhotoSync for Lazy synchroniseert maximaal vijftig foto’s, de volledige app zonder deze beperking kost € 2,39. Surf naar Sync For Lazy, klik op Download pc program en installeer PhotoSync for Lazy. U vindt PhotoSync for Lazy terug in uw systeemvak, rechtsonder in beeld naast het Windows-klokje. Het icoontje toont de kop van een blije oranje kater.

PhotoSync for Lazy gebruikt uw wifi-verbinding om foto’s naar uw iPhone te synchroniseren.

2. Map met foto’s

PhotoSync for Lazy wordt automatisch gestart met Windows en houdt de map My Sync For Lazy in de gaten. Deze map opent u in Windows 7 via Start / Documenten / My Sync For Lazy. U kunt ook op het PhotoSync for Lazy-icoontje dubbelklikken. Kopieer de foto’s die u op uw iPhone wilt hebben naar de synchronisatiemap. Maak voor een goed overzicht aparte mappen aan, bijvoorbeeld Vakantie 2011, Winter 2011 en Cartoons. Kopieer de foto’s in de juiste map, dan vindt u ze straks snel terug op uw iPhone. Als u My Sync For Lazy ooit aanschaft, vervalt de beperking van vijftig afbeeldingen. U kunt de map waar al uw foto’s in zijn opgeslagen dan als synchronisatiemap gebruiken. Klik met rechts op het PhotoSync for Lazy-icoontje, kies Preferences en blader met de knop Browse naar de map Mijn Afbeeldingen.

Alle foto’s in de map My Sync For Lazy verschijnen automatisch op uw iPhone.

3. Wifi synchroniseren

De My Sync For Lazy-app vindt u in de App Store en de gratis versie heet My Sync For Lazy Free. Na het starten van PhotoSync for Lazy hebt u direct toegang tot alle afbeeldingen in de synchronisatie-map op uw computer. Om nieuwe afbeeldingen bij te werken, moeten de iPhone en uw computer verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk. Dit lijkt een beperking, maar daar staat tegenover dat u bijna niets hoeft in te stellen om de afbeeldingen draadloos naar uw iPhone te kopiëren. Als u onderweg bent, kunt u alle foto’s die het programma eerder heeft gesynchroniseerd bekijken op uw iPhone.

Zodra u de iPhone-app start, worden de foto’s op uw computer direct zichtbaar.

0 Reactie(s) op: Foto's naar iPhone kopiëren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.