'El Capitan ook op iPad'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 07 juli 2015 07:56

iPad

Wellicht kunnen we OS X ook verwachten op de iPad. De merknaam El Capitan is ook vastgelegd voor de tablets van Apple. Wellicht een mooie toevoeging voor de iPad Pro?

Apple heeft voor het eerst een OS X versie vastgelegd voor tablets. Bij het European Patent & Trademark Office heeft het bedrijf 'tablets' als mogelijke categorie toegevoegd voor El Capitan. Dat deed het bedrijf nog niet eerder voor een versie van het besturingssysteem. Apple CEO Tim Cook zei eerder nog dat iOS en OS X gescheiden moeten blijven, maar het zou kunnen dat de twee systemen samen komen op de iPad of dat er geschakeld kan worden tussen de systemen.

Ideaal voor de iPad Pro

De toevoeging van OS X lijkt een ideale optie voor de iPad Pro. De verkoopcijfers van de Apple-tablets lopen terug en de 12.9 inch iPad kan daar wellicht verandering in brengen. Als OS X ook beschikbaar wordt op de iPad kan de verkoop van de iPad wellicht worden gestimuleerd. De iPad Pro wordt volgend jaar pas verwacht maar er zijn al de nodige geruchten over de features van de 12.9 inch iPad. Zo zou de Pro onder meer een styluspen, Force Touch en een nieuwe A9-processor krijgen. iOS 9 bevat daarnaast een multi-task-optie en een groter toetsenbord voor de iPad.

0 Reactie(s) op: 'El Capitan ook op iPad'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.