E-readers winnen het van de iPad

Door: rene-schoemaker | 28 juni 2011 10:58

Nieuws

Het aantal e-readers in Amerikaanse huishoudens is in een half jaar tijd verdubbeld. Verrassend is dat het aantal tablets, vooral iPads, veel minder hard groeit.

Onderzoeksbureau Pew Internet Research doet elk half jaar onderzoek naar het aantal elektronische apparaten (PDF) in huishoudens. Het ziet nu dat het aantal mensen dat beschikt over een e-reader is verdubbeld van 6 naar 12 procent.

Overlap met tablet

Ondertussen stagneert de groei in het aantal tablets. In november had 5 procent van de huishoudens een iPad, Samsung Galaxy Tab of Motorola Xoom, in januari 7 en in mei 8 procent. Er is een overlap: 3 procent van de Amerikaanse volwassenen heeft zowel een e-reader als een tablet.

De meeste e-readers zijn in bezit van Spaanstalige volwassenen, hoogopgeleiden en huishoudens met een inkomen van minimaal 75.000 dollar per jaar. Ook tabletcomputers komen vooral voor bij Spaanstalige volwassenen en in huishoudens met meer dan 75.000 dollar per jaar aan inkomen. Verder zijn tablets vooral populair bij jongvolwassenen.

Laptops en mobieltjes voorop

Uit het Pew-onderzoek blijkt verder dat het aantal e-readers en tablets nog ver achterblijft bij andere elektronische apparaten in een huishouden. Laptops winnen het nu ook bij oudere Amerikanen steeds meer van desktops. Het aantal desktops in huishoduens neemt steed verder af. Verder blijkt de mobiele telefoon het meest voor te komen in Amerikaanse huishoudens, hoewel 17 procent het nog zonder doet.

0 Reactie(s) op: E-readers winnen het van de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.