Drop - Bakken met je iPad

Door: caitlin-mcgarry caitlin-mcgarry | 02 april 2015 13:01

iPad

Ik bak graag, maar het kan een heel gepruts zijn. Teveel bakpoeder en je koekjes zijn verpest. Probeer je gewone melk te gebruiken als vervanging voor karnemelk? Een ramp. Je kunt niet zomaar improviseren zoals dat bij "gewoon" koken kan. Gelukkig zijn er dan slimme systemen als Drop.

None

Drop

Prijs:

$99,95

Onderdelen:

Kom, recepten-app

Connectiviteit:

Bluetooth

Website:

GetDrop.com

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Goede app
  • Eenvoudig
  • Minpunten
  • Prijs
  • Mist functies
  • Geen display

De nieuwe iPad-weegschaal van Drop is erg interessant: het vereenvoudigt zelfs de meest ingewikkelde recepten tot kleine stapjes, zonder dat je ook maar iets hoeft af te wegen. Lees ook: 10 must-have iPad-apps voor scholieren.

Ik neem mijn iPad al mee de keuken in als vervanging voor mijn verzameling recepten en als kookhulp. Het instellen van de bluetooth-weegschaal van Drop ($100) en bijbehorende app maakt mijn tablet alleen maar extra nuttig.

De app vertelt je precies wat je allemaal nodig hebt.

Het instellen

Drop heeft helemaal geen scherm, maar het apparaat is ontzettend eenvoudig in te stellen. Het heeft een batterij die meteen uit de doos werkt. Druk gewoon op de knop op de voorkant van de weegschaal en wacht tot het rode LED-lampje gaat knipperen, wat betekent dat het gereed is. Installeer vervolgens de Drop Kitchen-app op je relatief nieuwe model iPad - de eerste en tweede generatie iPads zijn helaas niet compatibel met Drop - en zorg dat de app geopend is voordat je probeert om je apparaten met elkaar te verbinden. Als de app niet open staat zal de bluetooth van je iPad eindeloos naar Drop blijven zoeken, zonder resultaat.

Nadat de kleine rode druppelvormige weegschaal aan je iPad gekoppeld is, kun je Drop Kitchen gaan gebruiken en kan je een aantal recepten gaan zoeken die je aanspreken. De app heeft tips, trucs en stap-voor-stap instructies voor het bakken van verschillende lekkernijen. Het weegt ook de ingrediënten die je in de mengkom bovenop de weegschaal doet, en het geeft je voortgang weer. In theorie hoef je nooit meer een meetinstrument te gebruiken.

De test

Ik heb Drop uitgetest met twee koekjesrecepten uit de app. Eerst was het een beetje raar dat de weegschaal geen display heeft - wat zeker de aantrekkelijkheid ervan beperkt - maar terwijl je ingrediënten in de mengkom doet houdt de app bij hoeveel je je toevoegt. Een stippellijn geeft het gewenste gewicht aan, dus blijf toevoegen totdat je bij het lijntje komt. Zorg alleen dat je de app op nul zet zodat het gewicht van de mengkom niet wordt meegerekend, of de andere ingrediënten die je al hebt toegevoegd.

Ik heb eerst erg eenvoudige koekjes met stukjes chocolade gemaakt, en daarna ingewikkeldere recepten met banaan, haver, stukjes chocolade en walnoten, allemaal zonder maatbekers of lepels. (Ok, ik heb één keer een maatbeker gebruikt, maar alleen maar om het meel mee te scheppen omdat ik anders onder zou komen te zitten.) De app weet wanneer je genoeg van een bepaald ingrediënt hebt toegevoegd en gaat vanzelf door naar het volgende ingrediënt. In sommige gevallen moest ik even drukken om door te gaan, maar je kunt altijd op de knop van de weegschaal drukken in plaats van je iPad om te voorkomen dat het scherm vies wordt.

Eén van de opvallendste functies van Drop is de mogelijkheid om recepten omhoog of omlaag te schalen op basis van de hoeveelheid ingrediënten die je in huis hebt, of hoeveel porties je wilt maken. Heb je maar 120 gram chocoladestukjes in huis in plaats van 175 gram? Weeg het ingrediënt met Drop voordat je begint en het apparaat zal de hoeveelheden van alle andere ingrediënten erop aanpassen. De app geeft precies weer wat je nodig hebt, waaronder keukengerei en hoeveelheden van ingrediënten, dus de app kan je helpen om een recept aan te passen voordat het mengen begint. Als je eenmaal bezig bent zul je blij zijn dat je alles alvast bij de hand hebt.

Mijn experimenten waren een succes. De koekjes met stukjes chocolade waren iets te groot en iets te kort gebakken, maar dat was mijn schuld - ik was een beetje afgeleid tijdens het opnemen van de video. Maar mijn collega's hadden ze binnen enkele seconden weggewerkt. Mijn tweede poging verliep soepel. De drie ladingen koekjes die ik voor een etentje gebakken had waren zo'n succes dat mijn gasten een demonstratie van Drop wilden zien.

Als je niet genoeg van een ingrediënt hebt, kun je alles makkelijk herberekenen.

Het nadeel

Een functie die ik graag had willen proberen, maar die nog niet beschikbaar was, was de optie om ingrediënten te vervangen. Als je op een ingrediënt drukt om het te vervangen krijg je de melding "Coming soon" te zien, dus ik was teleurgesteld dat ik het niet kon gebruiken toen ik geen idee had waar ik cacaobonen vandaan zou kunnen halen.

Ik kijk ook uit naar de dag waarop je je eigen recepten kunt uploaden of recepten van andere sites/apps kunt importeren. Momenteel kun je alleen kiezen uit de receptendatabase van de app zelf, die wel constant groeit.

Bakkers die een digitale weegschaal willen hebben zullen waarschijnlijk niet Drop gebruiken omdat het geen display heeft. Je kunt niet gewoon een ingrediënt wegen zonder het hele proces van het kiezen en maken van een recept te doorlopen - serieuze chefs hebben daar helemaal geen tijd voor.

Conclusie

Ik ben zeker geen expert, maar ik vind het leuk om te bakken als ik er tijd voor heb, dus Drop is een perfecte tool voor mij. Het is klein en neemt weinig ruimte in beslag in mijn kleine keuken. En het zorgt ervoor dat mijn iPad er niet uitziet alsof een kleuter er eten overheen gesmeerd heeft. En het resulteert in heerlijke lekkernijen.

Er zijn andere weegschalen die je aan je iPad kunt koppelen, zoals de Perfect Bake ($70), die goedkoper zijn en wat meer waar voor je geld bieden. De Perfect Bake heeft recht uit de doos een display, drie mengkommen, een oventhermometer, en een iPad-standaard. Maar het heeft geen bluetooth en moet aan je tablet gekoppeld worden via een kabel die in de hoofdtelefoonaansluiting gaat. Handig is het niet.

Als je $100 hebt om uit te geven aan een gadget en je je bakkunsten wilt verbeteren, dan is Drop beslist een stap in de goede richting. Serieuze bakkers kunnen deze weegschaal overslaan.

0 Reactie(s) op: Drop - Bakken met je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.