Dit is er nieuw aan de iPad (2019)

Door: Justin Doornekamp | 25 september 2019 17:51

iPAd
Blog

Apple heeft een grotere versie van de goedkoopste iPad uitgebracht. De nieuwe tablet verschilt echter niet alleen in omvang met zijn voorganger. Dit is er vernieuwd aan de iPad (2019).

Sinds de lancering van de originele iPad in 2010 hebben alle tablets van Apple een scherm van 9,7-inch.De zevende generatie iPad is met een scherm van 10,2 inch echter groter dan alle voorgangers. Door de aanpassingen is de nieuwe iPad 10 millimeter hoger en 5 millimeter breder dan de voorganger, waardoor het geen verrassing is dat het nieuwe toestel ook wat zwaarder is.

Maar dat is niet alles: de iPad is ook nog eens sneller dan zijn voorganger, mede door de A10 Fusion-processor, waarmee het apparaat zich beter leent voor het spelen van games. Volgens productmanager Greg Joswiak van Apple is de zevende generatie iPad tot twee keer sneller dan de beste pc’s die nu verkrijgbaar zijn.

De iPad heeft verder een retinascherm van bijna 3,5 miljoen pixels en er is ook weer ondersteuning voor de Apple Pencil.

iPad

Smart Connector

Nieuw is verder de Smart Connector zodat je hem kunt gebruiken met een toetsenbordaccessoire. De veel duurdere iPad Pro ondersteunde de Smart Connector al. Bovendien stelt Apple dat de nieuwe tablet gemaakt is van 100% gerecycled aluminium.

De nieuwe iPad komt ook weer met een Lighting-connector in plaats van de meer veelzijdige USB-C-poort van de iPad Pro. De traditionele koptelefooningang is ook nog steeds op de nieuwe iPad te vinden.

Al met al zijn er weinig vernieuwingen te vinden in de nieuwe iPad ten opzichte van zijn voorganger uit 2018. Het apparaat is wat groter en mede daardoor wat duurder. De Smart Connector zal voor velen een welkome toevoeging zijn.

De iPad is per direct te bestellen voor een instapbedrag van 329 dollar en zal aan het eind van deze maand worden geleverd.

0 Reactie(s) op: Dit is er nieuw aan de iPad (2019)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.