Dit is de nieuwe iPad Pro

Door: Redactie MacWorld | 06 juni 2017 11:17

Nieuws

Tijdens WWDC17 heeft Apple een nieuwe iPad Pro aangekondigd met dunnere schermranden. Maar wat heeft deze iPad nog meer te bieden?

Scherm

De nieuwe iPad Pro is de eerste iPad met een 10,5-inch Retina-scherm. Voor de rest is de iPad net zo groot als de 9,7-inch iPad die we gewend zijn. Het Retina-scherm is een True Tone display en geschikt voor HDR-materiaal. Ook is het scherm vrijwel niet reflecterend en heeft het een helderheid van 600 nits. Dit maakt de nieuwe iPad Pro overigens zelfs helderder dan de nieuwe iMac, met een helderheid van 500 nits.

ProMotion

De nieuwe iPad Pro is de eerste iPad met ProMotion. Voorheen hadden de iPad-schermen een verversratio van 60Hz. Bij de nieuwe 10,5-inch iPad Pro heeft Apple dit kunnen opschroeven naar 120Hz. De hogere verversratio is vooral terug te zien in sneller videomateriaal en bij het gebruik van de Apple Pencil; het scherm reageert dubbel zo snel op de beweging van de Pencil dan voorheen.

Een hogere verversratio maakt het scherm van de iPad Pro nog sneller.

Chip

Zoals bij vrijwel ieder nieuw product heeft ook de nieuwe iPad Pro een nieuwe chip; de A10X Fusion. Dit is een 6-core CPU met een 12-core GPU, waardoor de CPU tot wel 30% sneller is dan zijn voorganger. Bij de GPU is dit maar liefst 40%.

Fast charging en opslag

De nieuwe 10,5-inch iPad Pro ondersteunt USB 3 en kan ook sneller opladen. Volgens Apple is de nieuwe iPad tot wel 50% sneller opgeladen. Zowel de nieuwe 10,5-inch iPad Pro als de 12,9-inch iPad Pro van vorig jaar krijgen updates als het gaat om opslag. Beide iPads zijn verkrijgbaar met een opslag van maar liefst 512GB.

Kopen

De nieuwe iPad Pro-modellen zijn vanaf volgende week verkrijgbaar. De nieuwe 10,5-inch iPad Pro met dunnere schermranden is verkrijgbaar vanaf 739 euro. De 12,9-inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf 909 euro.

0 Reactie(s) op: Dit is de nieuwe iPad Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.