Dell stopt met netbooks

Door: Jasper Bakker | 19 december 2011 08:29

Nieuws

Dell laat netbooks vallen voor de consumentenmarkt. Productie en verkoop van de Inspiron Mini zijn gestaakt. Dell heeft net zijn Android-tablet geschrapt.

Oprichter Michael Dell heeft vorige maand al aangekondigd dat zijn bedrijf gaat stoppen met producten waar te weinig winst aan valt te behalen. Nu blijkt dat de pc-producent niet alleen zijn enige overgebleven Android-tablet Streak 7 schrapt, maar ook goedkope lichte mini-laptops. De iPad is eerder al verantwoordelijk gehouden.

Zakelijke markt

Formeel is de 7 inch tablet alleen geschrapt in de VS en Canada. Afgelopen zomer is al de 5 inch variant afgeserveerd. Wat netbooks betreft, stopt Dell officieel alleen voor consumenten. Kleine, lichte, goedkopere laptops voor zakelijke gebruikers blijven vooralsnog wel voortbestaan.

Het besluit van Dell om de netbookmarkt te verlaten, blijkt al lang geleden te zijn genomen. Toen de voorraad enkele maanden geleden opraakte, heeft Dell besloten geen nieuwe productie uit te voeren, zegt een woordvoerder tegen Computerworld.com. Het wegvallen van Dells netbooks is nu net pas ontdekt door techblog Liliputing. Nieuwe modellen met nieuwe Intel-chips staat ook niet op stapel.

UltraBooks, Windows 8

De computermaker richt zich voor de mobiele markt op lichte, maar toch krachtige laptops. Dat zijn de zogeheten UltraBooks, waar nagenoeg alle pc-fabrikanten mee komen. Deze nieuwe categorie aan laptops, mede aangejaagd door processorproducent Intel, wordt gezien als een reactie op Apple's MacBook Air. Ondertussen komt Dell in de loop van komend jaar wel weer met tablets, dan draaiend op Windows 8.

0 Reactie(s) op: Dell stopt met netbooks

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.