Delen met gezin op iPhone en iPad

Door: Richard Borgman | 13 februari 2015 12:22

How To

De functie 'Delen met gezin' laat gezinsleden gebruikmaken van aangeschafte apps en andere aankopen. Met deze 'family sharing'-functie is ook toezicht op kinderen mogelijk.

In iOS 8 werd voor iPhone en iPad een functie geïntroduceerd die voordelen biedt voor gezinnen. De functie heet Delen met gezin of Family sharing en kan handmatig worden ingesteld. Bij het instellen van een nieuwe iPhone, iPad of iPod touch wordt gevraagd of de functie meteen moet worden ingeschakeld.

Aankopen delen

Door Delen met gezin in te schakelen kunnen gezinsleden aankopen delen zonder hetzelfde account te gebruiken. Apps, boeken, films en muziek die worden aangeschaft kunnen met elkaar worden gedeeld. Maximaal zes gezinsleden kunnen van zo'n systeem gebruikmaken. Voorheen moest hetzelfde account worden gebruikt om dit voor elkaar te krijgen.

Door een ander account te gebruiken kunnen gezinsleden niet zomaar van elkaar zien welke boeken zij lezen of welke apps zij hebben gekocht. Ook is het niet meer nodig om het wachtwoord aan de kinderen te geven of het in te voeren op hun apparaat.

Family organizer

De Family Organizer beheert de functionaliteit van Delen met gezin. Alle aankopen worden verricht via de credticard die is gekoppeld aan dit account. De organizer kan voor kinderen de functie Ask yto buy inschakelen. Als een kind een aankoop wil doen, krijgt de organizer een verzoek dat hij kan goed- of afkeuren. Dit geldt ook voor gratis downloads.

Delen met gezin inschakelen

Als je Delen met gezin wilt inschakelen op je de Instellingen app en ga je naar iCloud / Configureer delen met gezin... / Aan de slag. Daarna kun je gezinsleden selecteren. Als zij accepteren, zijn ze onderdeel van de funcionaliteit Delen met gezin. De Family Organizer bepaalt de regels. Delen met gezin werkt alleen als er een creditcard voor de aankopen worden gebruikt.

Aankopen verbergen

Als bijvoorbeeld ouders niet willen dat kinderen bepaalde aankopen zien, dan kunnen ze die in iTunes op de Mac of PC verbergen. Ga in iTunes naar de iTunes Store en klik onder XXX op (Purchased). Kies daarna een categorie zoals apps, ga met de muis op de app staan en klik op de X die verschijnt in de linker bovenhoek.

Aankopen tevoorschijn halen

Als je verborgen apps weer wilt weergeven, ga je naar de iTunes Store, klik je op View Account en klik je onder het kopje iTunes in the Cloud bij Hidden Purchases op Manage. Hier komen de aankopen tevoorschijn die je een voor een weer kunt laten weergeven.

Andere voordelen

Naast aankopen delen en toezicht houden op kinderen kunnen ook fotoalbums worden gedeeld, gezinsactiviteiten in een gezamenlijke agenda worden geplaatst, locaties worden gedeeld en kunnen gezinsleden elkaar helpen om zoekgeraakte apparaten te vinden. Delen met gezin werkt met een iPhone, iPad en iPod touch met iOS, een Mac met OS X Yosemite en iTunes 12 en een PC met iCloud for Windows 4.0.

0 Reactie(s) op: Delen met gezin op iPhone en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.