Deelfuncties toevoegen in Safari voor iPhone en iPad

Door: Richard Borgman | 30 januari 2015 09:41

How To

Tot voor kort waren de mogelijkheden om vanuit Safari te delen nogal beperkt. Sinds iOS 8 zijn er veel apps waarvan je de deelfunctionaliteit kunt toevoegen.

Diensten als Pinterest zijn op de desktop heel makkelijk te gebruiken om content te delen. Vanuit Safari op de iPhone en iPad was dit eigenlijk vrij onhandig. Sinds iOS 8 bevat het besturingssysteem Extensibility, dat functionaliteit van apps kan toevoegen aan andere apps. Een onderdeel daarvan is de deel-extensie die je in Safari kunt toevoegen.

Snel delen in browser

Een deel-extensie komt in de praktijk neer erop dat je bijvoorbeeld een afbeelding op een website snel kunt delen via Pinterest of een website kunt opslaan in de lees-laterapp Pocket. De app moet wel eerst geïnstalleerd zijn en functioneren voordat je deze extensie kunt toevoegen. Ook moet de ontwikkelaar de mogelijkheid in zijn app hebben verwerkt.

Zo voeg je deel-extensies toe:

- Open Safari

- Tik op de deelknop (het vierkantje met een pijl naar boven)

- In de rij met deelfuncties, zoals Bericht, Mail en Facebook ga je naar Meer, het pictogram met drie puntjes

- In dit Activiteiten-scherm zie je een overzicht van alle geïnstalleerde apps met een deelfunctie. Schakel de gewenste deelfunctie in

In het Activiteiten-scherm met alle deelfuncties sleep je aan de rechterkant van een onderdeel om het te verplaatsen. Dit bepaalt de volgorde van de deelfunctie zoals deze in het deelmenu van Safari verschijnen.

Elke deelfunctie heeft zijn eigen werking. Zo is het aanraken van de Pocket-knop genoeg om de website onmiddellijk in deze dienst op te slaan. Tik je het deelicoontje aan voordat het verdwijnt, dan kun je nog een categorie kiezen.

Voorbeelden deellfuncties

Er komen steeds meer apps die hun deelfunctie beschikbaar stellen voor Safari, zoals Pinterest, Pocket, Instapaper, LinkedIn, Flipboard, Snapchat, Evernote en 1Password. Sommige populaire apps als Whatsapp laten langer op zich wachten.

0 Reactie(s) op: Deelfuncties toevoegen in Safari voor iPhone en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.