De virtuele touchpad gebruiken op je iPad

Door: Chwhynny Overbeeke | 23 oktober 2015 08:04

How To

Het met precisie bewegen van de cursor op het scherm van je iPad is niet altijd even eenvoudig. Gelukkig heeft iOS 9 een virtuele touchpad die de boel een stuk gemakkelijker maakt.

Het is vaak lastig om op je iPad de cursor helemaal aan het begin van een regel te krijgen. Natuurlijk kun je het vergrootglas gebruiken, maar ook dit helpt niet altijd. Met de nieuwe virtuele touchpad in iOS 9 kun je de cursor veel preciezer bedienen. Lees ook: 9 tips voor het typen op je iPhone of iPad.

Om de virtuele touchpad in te schakelen hoef je alleen maar met twee vingers tegelijk op het scherm van je iPad te drukken. De volledige schermruimte is nu een virtuele touchpad waarmee je met je vinger de cursor kunt bewegen. Als het toetsenbord actief is terwijl je dit doet, worden de toetsen op het virtuele toetsenbord helemaal wit om aan te geven dat je de touchpad aan het gebruiken bent in plaats van het toetsenbord. Om te scrollen moet je de cursor helemaal naar de bovenkant of onderkant van het scherm bewegen en blijven vegen.

Touchpad in selectiemodus

Om tekst te selecteren moet je de touchpad in de selectiemodus zetten. Dit doe je door de touchpad met twee vingers ingedrukt te houden totdat de cursor in een verticaal streepje met een rondje eraan verandert. Wanneer je je vingers beweegt wordt er nu tekst geselecteerd in plaats van dat de cursor heen en weer beweegt. De selectie begint op de plaats waar de cursor stond tijdens het inschakelen van de selectiemodus.

In de meeste apps waarin je kunt typen kun je de virtuele touchpad gebruiken, maar het is aan de ontwikkelaar om de ondersteuning in te bouwen. Daarom is de functie helaas niet in alle apps beschikbaar.

0 Reactie(s) op: De virtuele touchpad gebruiken op je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.