De 12 beste agenda-apps voor je iPhone

Door: Kees Krick | 09 mei 2014 08:30

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Calvetica Calendar

Calvetica Calendar gebruikt in elk overzicht het bovenste gedeelte van het scherm om een maandkalender te tonen. Vervolgens staat er een lijst onder met afspraken van een bepaalde dag of week. Welk overzicht je onder de maandkalender ziet, bepaal je via het pictogram van de drie streepjes in de rode verticale balk.

Sommige overzichten lijken erg veel op elkaar, zoals Week en Detailed Week. Bij Full Day is een dag verdeeld in tijdvakken van een uur, terwijl in het overzicht Agenda de afspraken in een lijst staan. Door op de datum in het rode vak te tikken, spring je snel naar een specifieke datum.

Prijs: € 2,69

Omvang: 5,4 MB

App Store

Calvetica laat bovenin een maandkalender zien.

iCalendar

Het ontwerp van iCalendar is volledig in lijn met iOS 7, zodat de app er lekker strak en modern uitziet. Onderin selecteer je het gewenste overzicht. Ze zien er opvallend overzichtelijk uit. Je hebt de keuze uit een dag-, week- en maandkalender. In het weekoverzicht zie je je afspraken netjes onder elkaar in een lijst.

Tot je de telefoon kantelt, dan verschijnen de weekdagen plotseling in overzichtelijke tijdvakken, zodat je in een oogopslag ziet wat er wanneer speelt. Tik je in het week- of maandoverzicht op de kopregel van een dag, dan spring je direct naar het betreffende dagoverzicht.

Prijs: € 2,69

Omvang: 10,1 MB

App Store

In iCalendar herken je overlappende afspraken meteen.

HachiCalendar 2

Het uiterlijk van HachiCalendar 2 kun je grotendeels zelf bepalen. Er zijn veel achtergrondkleuren en lettertypes beschikbaar. Het is zelfs mogelijk per weekdag een kleur in te stellen. Ook heeft deze app genoeg overzichten: per dag, week, maand en in een lijst geordend. Elk overzicht kan op twee manieren bekeken worden.

Wisselen tussen de overzichten doe je met een druk op het pictogram rechts onderin, boven het plusteken. Het weekoverzicht kan bijvoorbeeld als een bladzijde uit een agenda getoond worden (met een vak per dag), maar ook als een grote matrix met tijdvakken voor alle dagen van de week.

Prijs: € 1,99

Omvang: 7,1 MB

App Store

HachiCalendar 2 kent twee weergaven per overzicht.

miCal

Met miCal, wat staat voor missing Calendar, schakel je eenvoudig tussen de beschikbare weergaven via een balk die zich onder in het scherm bevindt. Zo spring je naadloos heen en weer tussen de dag-, week-, maand- en jaarweergave. Leuk is dat er ook een dashboard is. Je ziet bovenin de datum, het weerbericht en een kleine maandkalender. De rest - en dat is het grootste deel van het scherm - is gereserveerd om de afspraken van vandaag te bekijken.

In zowel het week- als het maandoverzicht kun je altijd op een dag drukken om in een pop-up een goed leesbaar overzicht van de geplande afspraken te zien. Omdat er met tijdvakken wordt gewerkt, zie je meteen wanneer je het druk hebt en of er misschien overlappende afspraken zijn. Het jaaroverzicht is niet zo spannend, en is meer bedoeld als helikopteroverzicht. Al kun je wel snel naar een maand springen door je vinger erop gedrukt te houden.

Prijs: € 1,79 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 12,8 MB

App Store

In miCal schakel je snel tussen de overzichten en heb je een dashboard.

2 Reactie(s) op: De 12 beste agenda-apps voor je iPhone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 mei 2014 23:08 RCJB
  Een paar IOS-updates terug had ik een gratis app die de weeknummers toevoegde, maar die ben ik helaas kwijt. Wie kent deze app?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 maart 2015 22:09 Anoniem
  Sunrise! de beste en gratis! met weeknummers.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.