De 12 beste agenda-apps voor je iPhone

Door: Kees Krick | 09 mei 2014 08:30

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Fantastical 2

Fantastical 2 heeft een wat aparte besturing. Bovenin zie je een lichtgekleurde balk met dagen waar je horizontaal doorheen kunt scrollen. Eronder is een lijstweergave van afspraken te zien. Ook hier kun je (verticaal) doorheen scrollen. Scroll je met de een, dan hobbelt de ander vanzelf mee.

Door met je vinger de lichte balk omlaag te trekken, verschijnt een maandkalender, met nog steeds een (verkorte) lijstweergave eronder. Trek je die maandkalender opnieuw omlaag, dan verdwijnt hij en kom je weer bij de balk met dagen terecht. Het vraagt wel om wat behendigheid voordat de app doet wat jij wilt.

Prijs: € 2,69

Omvang: 16,1 MB

App Store

Trek in Fantastical de balk met dagen omlaag om naar het maandoverzicht te gaan.

PlanBe

Met PlanBe kun je nog op traditionele wijze met knopjes onder in het scherm tussen een dag-, week- of maandoverzicht schakelen. Door horizontaal te vegen spring je snel naar een eerdere of latere periode. In het weekoverzicht krijgen de vijf werkdagen net wat meer ruimte dan de dagen van het weekend, gelijk aan veel papieren agenda's.

Tik je in het maandoverzicht een dag aan, dan krijg je die afspraken in een ruimere en beter leesbare lijst te zien. In deze app kun je ook met taken aan de slag. PlanBe is een prijzige app, maar dankzij de gratis Lite-versie kun je hem eerst even uitproberen.

Prijs: € 4,49

Omvang: 19,3 MB

App Store

Onder in PlanBe schakel je snel tussen de overzichten.

Week Agenda Ultimate

Week Agenda Ultimate ziet eruit als een traditionele papieren agenda, inclusief vouwnaad in het midden. Het overzichtelijke weekoverzicht werkt prima in zowel in staande als liggende positie. Hoe snel je door de tijd bladert, bepaal je met je vingers.

Voor een maand zijn twee vingers nodig en met drie vingers vlieg je door de jaren. Een veeg met één vinger is voldoende om naar de vorige of volgende week te gaan. Een dagoverzicht is ook mogelijk, door even de kopregel van de gewenste dag aan te tikken. In dit dagoverzicht kun je door met één vinger te vegen, door de dagen lopen.

Prijs: € 0,89 euro

Omvang: 331 KB

App Store

Week Agenda Ultimate lijkt sprekend op een papieren agenda.

Supercal

Ook in Supercal speelt het weekoverzicht een hoofdrol, al kan onder in het scherm snel en simpel overgeschakeld worden naar de dag-, week- en maandweergave. In de maandweergave zie je onder de kalender meteen de afspraken van een gekozen dag. Maar let op, want elk overzicht is in maar liefst twee varianten beschikbaar. Via het pictogram rechts onderin met de pijltjes kun je een weergave kiezen.

Zo kunnen in bijvoorbeeld de dagweergave alle afspraken onder elkaar in een lijst worden getoond, of juist in het goede tijdvak worden gezet. In het laatste geval herken je het bijvoorbeeld als afspraken elkaar overlappen en zie je waar vrije uren tussen afspraken zitten.

Prijs: € 1,79

Omvang: 3,4 MB

App Store

SuperCal kent twee weergaven per overzicht.

2 Reactie(s) op: De 12 beste agenda-apps voor je iPhone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 mei 2014 23:08 RCJB
  Een paar IOS-updates terug had ik een gratis app die de weeknummers toevoegde, maar die ben ik helaas kwijt. Wie kent deze app?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 maart 2015 22:09 Anoniem
  Sunrise! de beste en gratis! met weeknummers.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.