De 8 beste apps om te leren met de iPad

Door: Maikel Dijkhuizen | 09 februari 2015 10:09

iPad

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Met een iPad heb je toegang tot erg veel lesstof waarmee je specifieke kennis kunt bijspijkeren. Of je nou geïnteresseerd bent in een vreemde taal of graag gratis colleges wilt volgen, dankzij de iPad is alles simpel binnen handbereik. We zetten de beste apps op het gebied van e-learning op een rij.

Je iPad is een ideaal hulpmiddel om wat bij te leren. In plaats van dure boeken heb je aan een app voldoende om je te verdiepen in een leuk onderwerp. Bijkomend voordeel is dat je met een iPad rechtstreeks toegang hebt tot multimedia, zoals animaties en filmpjes. Je kunt direct beginnen, zonder dat je ook maar één cent cursusgeld betaalt. Wel is kennis van de Engelse taal een pré, aangezien de meeste e-learning-apps en de informatie niet in het Nederlands beschikbaar zijn.

Colleges volgen

Het volgen van colleges is niet alleen maar weggelegd voor studenten. Middels de app Universiteit van Nederland heeft iedereen namelijk toegang tot leerzame presentaties van hoogleraren. Elke werkdag verschijnt er een nieuw college online. Zodra je de app opent, werp je een blik op de lessen die beschikbaar zijn. Via Genre kies je uit onderwerpen als biologie, criminologie, filosofie en geneeskunde. Nadat je een video van een hoorcollege afspeelt, tik je op het pictogram met beide pijltjes om het beeld op volledig scherm weer te geven. Kenmerkend voor de colleges in de app Universiteit van Nederland is dat de presentaties flitsend zijn en niet te lang duren.

In het beginscherm van Universiteit van Nederland vind je een overzicht van de laatste sprekers.

TED is een andere waardevolle app waarmee je colleges van interessante sprekers kunt volgen. Deze toepassing heeft vergeleken met zijn Nederlandse broertje een fraaiere vormgeving. Je hebt toegang tot 1700 video's, dus er zit vast wel iets voor je tussen. Sommige presentaties zijn zelfs voorzien van Nederlandstalige ondertiteling. Je downloadt desgewenst audio- en videofragmenten naar het lokale geheugen voor offline gebruik.

Sommige college-video's bij TED hebben Nederlandstalige ondertiteling.

Universiteit van Nederland

Prijs: Gratis

Omvang: 12,5 MB

Score: 3,5

TED

Prijs: Gratis

Omvang: 26,9 MB

Score: 4,5

Gratis studeren

Coursera biedt complete studies aan voor nop. Met deze waardevolle app heb je namelijk gratis toegang tot lesstof van ruim tachtig universiteiten en instituten over de hele wereld. Met Universiteit Leiden en Universiteit van Amsterdam zijn er ook twee Nederlandse partners vertegenwoordigd. In totaal staan er bijna 800 leerzame lessen voor je klaar. Voordat je met deze app aan de slag gaat, maak je eerst een account aan. Na de registratieprocedure verschijnt er een lijst met 25 studies waaruit je kunt kiezen. Voorbeelden hiervan zijn scheikunde, bouwkunde, geneeskunde en voeding.

Coursera is een online universiteit die talloze lessen over uiteenlopende onderwerpen aanbiedt.

Per vak zijn er verschillende onderwerpen beschikbaar. Maak een keuze en neem in je eigen tempo de lessen door. Je ziet precies wanneer de lessen beginnen. Verder staan ook het aantal lesuren en de voertaal vermeld. Kies voor Join wanneer je graag ergens aan wilt deelnemen. Je leest vervolgens de regels van de docent door en bepaalt voor jezelf of je daarmee akkoord gaat. Na aanvang van de lessen neem je deel aan online groepsbijeenkomsten en krijg je zelfs huiswerk mee. Coursera controleert met een online tentamen of je voldoende kennis hebt over het onderwerp. Het is zelfs mogelijk om een Coursera-certificaat te halen!

Bekijk hoelang een studie duurt en beslis of je wilt deelnemen.

Coursera

Prijs: Gratis

Omvang: 9,5 MB

Score: 5

1 Reactie(s) op: De 8 beste apps om te leren met de iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 maart 2015 13:37 Anoniem
  toppie
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.