Dit zijn de 5 beste podcast-apps voor iOS

Het is nog altijd zeer populair om naar podcasts te luisteren. Logisch ook: het lijkt wel alsof er voor elke mogelijk interesse wel een podcast is. Je kunt zodoende iets kiezen om naar te luisteren, waarbij je er helemaal zeker van bent dat het over een onderwerp gaat dat je interesseert.

Het is ook een stuk makkelijker dan bijvoorbeeld een nieuws-app waarbij je moet lezen op je scherm. Je zet gewoon de podcast aan, doet oordopjes in je oren en luisteren maar. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op gebieden die jou interesseren, terwijl je aan het autorijden bent, op de bus staat te wachten of desnoods staat te douchen. Bij die laatste wel even zorgen dat je jouw iPhone of iPad aansluit op speakers in je badkamer, en dat je het iDevice goed droog houdt... Lees ook: 13 iPhone-apps om je Android-vrienden jaloers te maken.

Apple heeft op elk iDevice een appje gezet waarmee je makkelijk podcasts kunt luisteren. Op zich is er met deze app helemaal niks mis. Goed, hij zou misschien iets gebruiksvriendelijker mogen zijn, overzichtelijker ook, maar toch kun je er zo'n beetje alles mee dat nodig is op podcast-gebied. Op zoek naar een app die meer opties biedt? Dan zul je zien dat de App Store hier helemaal vol mee staat. We zetten de vijf beste opties voor je op een rijtje.

© PXimport

Misschien wel de beste podcast app voor iOS: Downcast

Overcast

Gratis

Overcast behoort tot de meest populaire podcast apps van het moment. Dit is onder andere te danken aan het gebruiksgemak van de app, evenals het duidelijke ontwerp van Overcast. Je scherm wordt niet gevuld met opties die je niet gebruikt. Alles in Overcast is duidelijk en to the point. Je kunt met Overcast eenvoudig je podcasts sorteren en een abonnement nemen op een bepaalde uitzending. Is er dan een nieuwe aflevering, dan krijg je een berichtje dat je weer kunt gaan luisteren.

Handig aan deze app zijn onder andere de mogelijkheid om Voice Boost te gebruiken, waarmee je ervoor zorgt dat de stemmen bij een bepaalde podcast extra goed naar voren komen. Er zijn namelijk altijd podcasts waar achtergrondmuziek en dergelijken het moeilijk maken om te horen wat er gezegd wordt, waar ook bij komt dat niet alle podcasters goede technologische middelen tot hun beschikking hebben. Ook is het mogelijk om met Overcast een mediabestand direct vanuit de app op te slaan in je Dropbox account. Handig is ook dat je kunt beginnen een podcast te luisteren op je iPhone, en deze dan verder af te luisteren op je iPad. Overcast is een app die goed up to date wordt gehouden.

© PXimport

Niet van Cubaanse makelij, maar wel een leuke app: Castro.

Castro

Gratis

Ook Castro is een zogeheten podcatcher waarbij is gekozen voor een clean ontwerp. De makers van Castro hebben gezien dat in vele andere podcatchers de opties nogal overrompelend kunnen zijn, vandaar dat ze er bij hun eigen app juist vanuit zijn gegaan om deze zo simpel mogelijk te houden. Het resultaat is een ontwerp dat lekker duidelijk is en er goed uitziet. Verder heeft Castro zo'n beetje alle opties die je van een podcast-app verwacht.

Je krijgt berichten als er een nieuwe aflevering online is gezet van je favoriete podcasts, afleveringen worden in de achtergrond gedownload zonder het afspelen van andere podcasts te storen en het is eenvoudig om de afleveringen te sorteren. Castro is een gratis app, en daar krijg je ook nog eens prima geluid voor terug.

© PXimport

Strak en duidelijk: Pocket Casts.

Pocket Casts

€3,99

Pocketcasts gooit het weer over een hele andere boeg. Deze app, die ook voor Android verkrijgbaar is, heeft een stuk minder opties dan andere apps op dit gebied, maar ziet er wel erg strak uit.

De heldere interface maakt het makkelijk om tussen verschillende podcasts te wisselen, waar bij komt dat je met Pocketcasts ook eenvoudig de nieuwe afleveringen van je favoriete shows laat binnenlopen. Jammer is dan wel dat je met deze app geen lijst met afleveringen van verschillende podcasts te zien krijgt en dat voor het laten zien van de show notes een aparte browser wordt geopend.

© PXimport

Geen weersvoorspelling, maar gewoon een goede podcast-app: Downcast.

Downcast

€2,99

Het komt er bij Podcast apps toch voornamelijk op neer dat deze zo eenvoudig mogelijk te gebruiken zijn. Als jij je favoriete radioprogramma wilt beluisteren, dan wil je dat je dit kunt doen zonder dat je daar al te moeilijk voor hoeft te doen. De makers van Downcast hebben hun naam dan ook goed gekozen. Je kiest simpel voor de podcast die je wilt beluisteren en deze speelt dan meteen af.

In principe is dit een gratis app, maar er zijn ook een aantal features waar je apart voor moet betalen. Het gaat dan bij Downcast om zaken als speellijsten en het aan kunnen passen van instellingen voor aparte podcasts.

© PXimport

Ook de eigen app van Apple is prima te gebruiken om podcasts mee te luisteren.

Podcasts

Gratis

Je kunt jezelf een hoop moeite besparen als je voor het beluisteren van podcasts gewoon de app van Apple zelf hiervoor gebruikt. Deze is zeer functioneel, maar heeft vooral in het begin heel wat kritiek moeten doorstaan. Gelukkig hebben de verschillende updates van deze app een prima podcast app gemaakt.

Het ziet er allemaal misschien niet zo gelikt uit als de meeste andere apps, maar daar staat wel tegenover dat je alle opties voor het beluisteren van podcasts met deze app bij elkaar hebt. Aangezien het de officiele Apple app is maakt Podcasts gebruik van alle handigheidjes die Apple ook in andere apps heeft ingebouwd. Als je iemand bent die gewoon alleen af en toe eens een podcast wilt luisteren, dan heb je aan Podcasts waarschijnlijk wel genoeg.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten