De 10 beste apps om te winkelen op je iPad

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 14 mei 2015 08:07

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Winkelen op de iPad is niet alleen heel nuttig, het is ook nog eens heel leuk! Via al deze apps kun je gemakkelijk je online aankopen doen.

Apple Store *****

Prijs: Gratis

Omvang: 25,3 MB

Ergens is het natuurlijk niet zo gek dat de winkel-app van Apple zelf een prominente plek heeft in dit lijstje. Niet alleen is de interface superstrak, maar het is ook daadwerkelijk makkelijker om iets te bestellen via de app dan via de website, zoals het hoort. Alle categorieën met producten overzichtelijk bovenin, en binnen de app eenvoudig toegang tot je eerdere aankopen en facturen. Lekker groot beeld en alles precies in de stijl en opmaak die je van Apple gewend bent. Gewoon een fijne ervaring dus.

Marktplaats ***

Prijs: Gratis

Omvang: 16,7 MB

Hoewel we van de interface van Marktplaats nog altijd niet kapot zijn (zowel die van de website, als die van de app), is het wel goed om te weten dat de app een stuk prettiger navigeert dan de website. De app wordt voornamelijk gedreven door beeld, en dat is toch wat uiteindelijk je interesse wekt. Het navigeert allemaal net wat makkelijker door het aanbod heen en ook als je zelf iets wilt verkopen is dat makkelijker, want er zit immers al een camera in je iPad ingebouwd. Enige minpunt is nog dat wanneer je wilt bieden, de app je naar een webpagina binnen de app brengt, maar dat is ongetwijfeld een kwestie van tijd.

Zoek en Scan-app ****

Prijs: Gratis

Omvang: 6,4 MB

Hoewel Zoek en Scan-app stiekem niet de officiële app van Bol.com is, is het wél een app die is ontwikkeld met goedkeuring van het online warenhuis. Wanneer je de app opent, kun je je afvragen wat er zo prettig aan is, immers, je hebt niet eens een fijne lijst met categorieën om doorheen te bladeren. Dat klopt, maar in plaats daarvan kun je wél streepjescodes scannen van producten die je elders in winkels vindt, om te zien of ze wellicht bij Bol.com goedkoper zijn.

Etsy ****

Prijs: Gratis

Omvang: 27,1 MB

Etsy is een heerlijke omgeving om in te winkelen, met name omdat het zo'n grote verzameling is van winkels die gerund worden door creatieve mensen. De interface is prettig (en erg afbeelding-georiënteerd). Wat wij vooral leuk vinden is het tabblad Trending, waarmee je je totaal kunt laten verrassen door wat er op dit moment populair is, ongeacht de categorie. Zeg maar de Twitter-manier van navigeren, maar dan met een winkelwagen.

iBooks ****

Prijs: Gratis

Omvang: 31 MB

Ha, nog een app van Apple. Deze verdient een vermelding omdat de iBook Store niet alleen eigenhandig de markt voor e-books een flinke boost heeft gegeven, maar ook omdat er geen makkelijkere manier is om even een boek uit te zoeken en te kopen. Waar je ook bent. Deze app zou vijf sterren hebben gehad als Apple het mogelijk had gemaakt om boeken voor eigen gebruik te exporteren.

1 Reactie(s) op: De 10 beste apps om te winkelen op je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 14 mei 2015 12:45 Anoniem
    zalando app loopt regelmatig vast
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.