D-Link DCS-825L - Een krachtige babyfoon

Door: michelle-mastin | 13 april 2015 13:34

iPad

Onze huizen worden steeds slimmer, maar waarom onze kinderkamers niet? Kijk maar eens rond in populaire babywinkels en je zult een heleboel babyfoons zien die alleen audio ondersteunen, of babyfoons met video die vereisen dat je een grote ontvanger met een scherm van zo'n 3 inch meesleept.

None

D-Link DCS-825L

Prijs:

€ 125,-

Resolutie:

1280 x 720 pixels

Microfoon:

Ja

Infrarood:

Ja

Upnp:

Ja

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Goed beeld
 • Eenvoudig
 • Direct connect
 • Minpunten
 • Prijzig

Dit is behoorlijk onhandig, aangezien ik toch al een 5 inch-scherm op zak heb en ik - terwijl mijn baby een dutje doet - meestal in de buurt van mijn laptop en iPad ben. Hier komt de babyfoon van D-Link om de hoek kijken. Lees ook: Je iPhone gebruiken als babyfoon.

Hardware

De camera is een schattig bolletje met verwisselbare gekleurde ringen in roze, blauw, of wit. Het leuke staartje aan de achterkant bevat een temperatuursensor en een rond lampje op de bovenkant laat je meteen zien of de temperatuur goed is, of te hoog of te laag. Er zit ook een ring met infrarode LED's op die automatisch aangaan als het te donker wordt.

Wat een schattig bolletje is het toch ook.

Het instellen

De camera is eenvoudig in te stellen. Ik hoefde hem alleen maar in te pluggen, verbinding te maken met de camera's wifinetwerk (door middel van het beveiligde wachtwoord dat bij de handleiding zit) en de MyDlink Baby Camera Monitor-app op mijn Androidtelefoon deed de rest. Ik hoefde niet met IP-configuraties of poorten te rommelen. De app leidde me door het verbinden van de camera met het thuisnetwerk, evenals het aanmaken van een account op MyDlink.com om op afstand in te loggen.

De app heeft veel handige instellingen in de cameragevoeligheid aan te passen.

Je hoeft echter geen verbinding met je thuisnetwerk te maken. Je kunt de camera in de Broadcastmodus laten staan, een smartphone of tablet gebruiken waarop de MyDlink Baby-app direct verbonden is met het netwerk van de camera (met hetzelfde beveiligde wachtwoord als in de setup) en direct streaming video bekijken.

App en website

De MyDlink Baby-app heeft ook instellingen om de temperatuur-, geluids- en bewegingsniveaus aan te passen, en je kunt kiezen welke slaapliedjes je wilt afspelen, hoe lang, en hoe hard.

Als je eenmaal je camera ingesteld hebt, kun je de videostream via je webbrowser bekijken op Windows of OS X. Je kunt ook een aantal van de instellingen van de camera benaderen en de videostream bekijken via de MyDlink Lite- of MyDlink Home-app, maar de integratie met Dlink's connected home-platform is beperkt. Voor volledige controle moet je de Baby Camera-app gebruiken.

Algemene ervaring

Mijn baby is vier maanden oud en doet overdag nog steeds drie of vier korte dutjes in zijn bedje boven. Met een goede videobabyfoon kon ik met mijn peuter naar buiten terwijl ik nog steeds klaarstond om de baby te halen zodra hij wakker werd.

Je kunt snel en gemakkelijk schakelen tussen een 'local'- en 'remote'-camerastandpunt.

Het bekijken op afstand was in een aantal gevallen erg handig. Onze achtertuin is vrij groot, en het wifisignaal werd achterin de tuin dan ook zwak. Maar ik hoefde me geen zorgen te maken omdat de app via 4G nog gewoon verbinding kon maken.

De camera schakelt automatisch tussen dag- en nachtmodus, maar er is een hoorbare klik wanneer het infraroodfilter over de lens beweegt. Het was niet luid genoeg om een slapende baby wakker te maken, maar wel om een geluidswaarschuwing level 2 (op een schaal van 5) te activeren. Ik vroeg me af waarom ik 's middags waarschuwingen kreeg terwijl er niemand in de kamer was, totdat ik erachter kwam dat het lichtniveau net op de drempel, zat waardoor het filter steeds aan en uit ging. Ik heb mijn geluidswaarschuwingsdrempel verhoogd naar level 3 en de vreemde waarschuwingen hielden daarna op. Level 3 was nog ruim gevoelig genoeg om op tijd een waarschuwing te krijgen wanneer de baby geluid maakte.

Aangezien mijn baby nog niet kan lopen en alleen maar zijn benen heen en weer beweegt en zijn hoofd wat draait, had ik een gevoelige bewegingssensor nodig - en de D-Link presteert uitstekend. Ik heb het apparaat op de meest gevoelige stand (level 5) gezet, en ik kreeg waarschuwingen toen hij zijn benen bewoog (wat meestal betekent dat hij wakker aan het worden is), maar niet toen hij met zijn hoofd aan het rollen was (wat meestal betekent dat hij terug in slaap valt).

De kijkhoek is niet erg breed, maar het doel is om de wieg in de gaten te houden, niet de hele kamer, en de volledige wieg past gemakkelijk in het frame. Zelfs met een lagere videokwaliteit waren zowel de dag- als de nachtmodus duidelijk genoeg om te kunnen zien of de ogen van mijn baby open waren. Op die manier kon ik zien of hij heen en weer bewoog om daarna weer in slaap te vallen, of dat hij daarna wakker was en lag te wachten tot iemand hem kwam halen.

De batterijduur op mijn telefoon leek niet echt nadelig beïnvloed te worden door het streamen van audio en video tijdens de dutjes. De app blijft op de achtergrond draaien terwijl hij waarschuwingen stuurt en audio afspeelt als je je telefoon of tablet voor iets anders wil gebruiken terwijl je je baby in de gaten houdt.

De verbinding werd een aantal keer verbroken, maar de videostream kwam altijd meteen terug. Het duurde even om uit te vinden wat de beste tijden waren om te kijken in Local-modus versus Remote-modus.

Is het een goede aankoop?

D-Link's babyfoon doet precies wat hij moet doen: hij houdt mijn baby in de gaten wanneer ik de kamer uit ben, en hij doet dit op een eenvoudige en betrouwbare manier vanaf één van de vele schermen die ik zelf al op zak heb.

Maar D-Link heeft al een connected home-platform, en hoewel je je videostream vanuit de Home-app kunt bekijken, kun je deze camera niet echt samen met alle andere verbonden D-Link-apparaten besturen. Dit is een grote afwezigheid van iets wat een integraal onderdeel van je hele verbonden huis zou kunnen vormen.

Als je gewoon een baby in de gaten wilt houden is het een goede camera. Maar als je je baby wilt kunnen bekijken als onderdeel van je slimme, verbonden, geautomatiseerde huis, moet je verder zoeken.

Conclusie

D-Link's wifibabyfoon biedt een heleboel kijkopties met apps voor iOS, Android en Windows Phone en een webviewer, zodat je je kleintje overal in de gaten kunt houden als je een internetverbinding hebt.

1 Reactie(s) op: D-Link DCS-825L - Een krachtige babyfoon

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 april 2015 14:39 Anoniem
  Een beetje duur speeltje!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.